Pamplet Baru Bingkisan Kasih Dari RPWP

Assalamualaikum, Salam Sejahtera buat Rakan Prihatin dan Warga Dunia,..,

Ramai pembaca yang mengikuti perkembangan RPWP dan meminta buah tangan berupa hard copy untuk dibawa pulang dan ditunjukkan kepada rakan taulan dan saudara mara. Alhamdulillah, dalam kesibukan masa dan kesempitan keuwangan, dapat juga kami usahakan sedikit bingkisan buat memenuhi permintaan semua.

Dalam pamplet bingkisan kasih RPWP ini kami selitkan beberapa falsafah kehidupan yang menjadi pedoman dan amalan hidup setiap warga di rumah ini. secara tidak langsung ia juga merupakan pedoman parenting bagi setiap ibu bapa yang ingin mencuba untuk mengecapi apa saja nikmat hidup bermasyarakat, berjemaah dan berkeluarga yang telah alhamdulillah berjaya kami kecapi selama ini.

Bagi anda yang akan hadir ke “Majlis Rumah Terbuka” bersempena aktiviti jugalan “Garage Sale” yang dianjurkan oleh sebuah NGO dari Universiti Malaya 25 Disember nanti, bolehlah dapatkan naskah ini dalam bentuk hard copy.

Jangan pula anda jumud dengan apa yang kami kongsikan dalam pamplet ini. Ia bukanlah merupakan satu kitab atau ketetapan. Ia hanya satu cetusan, kebetulan segala falsafah dan prinsip hidup itu telah kami amalkan dan ia terbukti berkesan pada warga kami. Untuk pedoman dan ketetapan cara hidup yang lebih mantap dan meyakinkan, dapatkanlah ia langsung dari quran. Kami semua juga ekstrak dari pembacaan alquran dan pengkajian sunnah dengan teliti serta mengamalkannya dengan yakin tanpa dakwa dakwi.

InsyaAllah kami yakin anda semua juga bakal turut mengecapi kenikmatan hidup yang amat sejahtera dan mensejahterakan jika anda ikut langkah yang sama. Jika kita sudah agak terlewat, mungkin langkah boleh diatur untuk menyelamatkan anak cucu kita pula.

Selamat membaca, meneliti dan mencuba. Selain itu, anda juga boleh ambil masa melihat bingkisan yang sama dalam bentuk buku cenderahati yang pernah dikeluarkan sempena Majlis Rumah Terbuka pada tahun 2008 dahulu.

http://prihatin.net.my/web2/2011/11/28/buku-cenderahati-rumah-prihatin/

Juga beberapa maklumat pengenalan dari pelbagai video, artikel dan keratan akhbar yang boleh anda lihat dalam group artikel ABOUT PRIHATIN seperti berikut,

http://prihatin.net.my/web2/2013/12/18/rumah-diperteguh-falsafah-kosmo/
http://prihatin.net.my/web2/2013/08/08/dokumentari-tentang-prihatin-oleh-seorang-pelajar-uitm/
http://prihatin.net.my/web2/2011/11/26/hari-terbuka-rpwp-kosmo-1-jun-2010/
http://prihatin.net.my/web2/2011/11/25/hello-world/

Bingkisan Kasih
RUMAH PENGASIH WARGA PRIHATIN

 

1 Page 0 Cover2 Page 13 Page 24 Page 35 Page 46 Page 57 Page 68 Page 79 Page 810 Page 911 Page 1012 Back CoverTAMAT