Rakaman Wawancara Pemberita Dengan Jin Yang Mengulas Situasi Islam Semasa

Sila baca artikel  dan video ini bersama video semalam yang bertajuk,

“Alarming, 2 Juta Muslim Indonesia Murtad dalam setahun”

Fenomena Murtad yang sangat berleluasa berkait rapat dengan lemahnya tahap kefahaman umat Islam terhadap agamanya sendiri. Majoriti Muslim yang lahir dalam keluarga Islam tidak memahami kitab sendiri secara kaffah (menyeluruh). Hadis yang menjelaskan sunnah juga tidak rajin di kutip.

Video ini menampakkan satu kejadian di mana seorang yang telah dirasuk Jin menjelaskan banyak perkara termasuk isu syahadah, kondisi umat Islam yang lebih teruk dari haiwan, solat dan ibadah yang ikut-ikut dan banyak lagi.

Ramai yang meminta kami mengulas dengan detail mengenai video ini. Tetapi ia terlalu panjang. Kami terlalu sibuk untuk membincangkannya satu persatu. Ini sangat sulit dan perlukan muzakarah secara berdepan kerana isu yang di utarakan dalam video ini KESEMUANYA RELEVAN dengan situasi umat saat ini. Ambillah masa dan mari sama-sama kita bincangkan secara terbuka tanpa prejudis.

Bila kami ada masa, atau kami rasakan sesuai nanti akan kami tuliskan rumusan menyeluruh di nota ini yang akan kami edit semula. Kita harus lihat apa yang dikata, bukan siapa yang berkata. Zaman Rasulullah dulupun ada MASJID JIN. Nabi Sulaiman pun pakai khidmat Jin. Tapi apakah itu Jin???

Sila like, share sebanyak mungkin untuk menyedarkan ummat. Cegah lah gejala Murtad semampunya, dengan perkongsian ilmu dan hujah yang mantap, jangan harapkan kekangan akta atau kongkongan fizikal kerana benteng luaran itu pasti gagal menghalangnya.

Barat sudah tidak lagi sudi untuk beragama dengan agama mereka. Masing masing sudah tahu bahawa agama itu telah Allah gantikan dengan yang paling syumul dan indah iaitu Islam.

Namun bagi yang jahil dan tidak memahami Islam yang sebenar, mereka akan mudah dipengaruhi. Kejahilan masyarakat Melayu khususnya, yang terkenal miskin, malas membaca dan lemah segala-galanya menyebabkan mereka mudah dikalahkan kepercayaannya.

Statistik di Malaysia dan Singapura saja sudah cukup membimbangkan. Yang tidak kita ketahui mungkin 2-3 kali ganda dari itu. Itu law of statistik dalam hal hal begini.

SILA LIKE PAGE FACEBOOK KHAS INI  UNTUK MENDAPATKAN VIDEO SETERUSNYA.