MH370 Dalam Kenangan – Doa untuk team SAR yang mengharungi ombak ganas

MH370 Dalam Kenangan
DOA UNTUK TEAM SAR MH370 – OMBAK GANAZ LAUT HINDI

INNALILLAHI WAINNA ILAIHI ROOJIUN.
ALLAHUMMAGHFIRLAHUM WARHAMHUM WA’AFIHI WA’FU’ANHUM

Selama 17 hari mengikuti perkembangan misteri MH370 dengan penuh debaran, akhirnya semua misteri itu terjawab apabila diumumkan petang semalam dengan LINANGAN AIR MATA PILU.

Rasa sugul dan sedih yang teramat sangat masih menyelubungi sanubari sampai saat ini. Walaupun parlimen pagi ini menangguhkan hari berkabung sehingga pesawat atau serpihannya ditemui dan disahkan, namun hati kita sebenarnya sudah cukup sugul dan secara spiritnya sudahpun berkabung.

Sama-sama kita hayati juga klip kesedihan semua kerabat yang kehilangan insan tersayang yang telah admin kumpulkan, agar dapat kita sama-sama menghayati kesedihan mereka.

DENGAN VIDEO INI admin mengajak pembaca menghayati keperitan yang telah dan bakal dihadapi oleh pasukan SAR selepas ini melalui klip situasi laut lepas yang tidak dijelajahi manusia itu.

Subhanallah, tidak dapat dibayangkan betapa sukarnya perwira kita akan melakukan usaha mencari dan menyelamat dengan kedalaman 5-7 km, dan ombak setinggi 30-50 kaki itu (3-5 tingkat bangunan). Suhu pula dikhabarkan sangat dingin dan angin kencang.

Selagi seluruh bukti tidak ditemui, seharusnya kita masih meneruskan doa agar ada keajaiban dari Allah. Seterusnya, sama-sama kita pohonkan agar pasukan penyelamat dan mencari akan dimudahkan usaha mereka dan dijauhkan dari bencana.

Semuga musibah ini dapat memberikan kita semua pelajaran yang sebanyak-banyaknya. Tiadalah apa sahaja yang berlaku itu sia-sia di sisi Allah bagi mereka yang berakal.

Ucapan setinggi-tinggi ‘Takziah’ kepada ahli keluarga yang terlibat. Kita semua, masyarakat dunia turut merasai kehilangan dan kesedihan ini bersama anda semua. Kita sedang menyaksikan pemergian mereka secara tertangguh. Bagi mereka yang mengenali mana-mana mangsa mari kita ampunkan semua dosa dan hutang piutang jika ada. Kita doakan juga semuga Allah mengampuni semua dosa mereka.

Sesungguhnya inilah keuntungan buat merekakerana pemergiannya diiringi doa dan keampunan dari manusia seluruh dunia.

Amin, Amin, Amin Ya Robbal Alaamiin…

#PRAY4MH370 #PrayForMh370 #MH370 #DoaUntukMH370 #doakanMH370

https://www.youtube.com/watch?v=zfRjnEraCdM