Jihad Dengan Al-Quran – Bahagian 1

622416_10152148695597786_1159170899_o

SUNNAH PASTI BERULANG – KRONIKEL TENTERA BERGAJAH MENYERANG KAABAH DAN SERANGAN BURUNG ABABIL

Rujukan artikel kami adalah hasil inisiatif penelitian isikandung al-Quran, fakta sunnah dan sejarah, penelitian semua berita rasmi dan tidak rasmi termasuk posting di fb serta hasil rumusan perbincangan khusus wakil kami dengan beberapa Profesor dari Mesir dan Syria yang sedang belajar di UPM & baru pulang bertugas dari Negaranya.

Kami minta maaf kepada semua pembaca, seperti yang dipaparkan dalam video-video yang kami kongsikan di laman fb kami menyebabkan kami sangat emosional. Ketika kami mencium anak-anak kami, kami terbayang anak-anak kecil tidak berdosa tercungap-cungap nazak dan menghabiskan nyawa, akibat sesak nafas tersumbat oleh lendir (mucus) hasil tindakan kimia yang dituba atas mereka. Semuanya hasil tindakan orang tua yang tidak terarah. Tiba masa untuk kita bangkit dengan ILMU dan bukan dengan hunusan senjata yang tak mungkin mampu kita patahkan bedilan roket pintar musuh-musuh Allah ini, tanpa izinNya.

Tangisan mengalir semasa kami syuro kan isikandungan pemerhatian kami yang ternyata ia sangat tepat dari tahun ke tahun semenjak 20 tahun yang lalu lagi. Cuba rujuk semula, konsep KEK HARI JADI yang kami rencanakan dalam blog kami sebelum ini. Itulah konsep mereka meratah ketamadunan kita yang dikira telahpun jatuh pada tahun 1924 di tangan Mustafa Kamal Attartuk di bumi Arab. Di Nusantara pula peranan dimainkan oleh Snouck Hurgeronje dengan jayanya. Rujuk artikel yang terkait dengan perpaduan, penyatuan dll.

Snouck menyamar menjadi Islam dengan gelaran Sheikh Abdul Ghafur. Beliau mengambil hati orang Islam di Acheh dengan warak dan kelancaran dalam bahasa Arab. Jelas sejarah menunjukkan manusia kurang periksa kebenaran dari quran dan sunnah sebaliknya hanya mempercayai kewarakan orang lain.

Snouck menyamar menjadi Islam dengan gelaran Sheikh Abdul Ghafur. Beliau mengambil hati orang Islam di Acheh dengan warak dan kelancaran dalam bahasa Arab. Jelas sejarah menunjukkan manusia kurang periksa kebenaran dari quran dan sunnah sebaliknya hanya mempercayai kewarakan orang lain.

ataturk3

Mustafa Kamal Attartuk mengusir Khalifah Islam terakhir setelah keseluruhan wilayah Islam sudah tidak mempedulikan lagi COMMAND dari khalifah dan masing-masing membawa diri sendiri mentadbir wilayah Islam menjadi negara.

Kami mahu ajak anda semua berfikir sejenak dalam kronikel yang kronik dalam pemusnahan Islam dalam peta dunia. Lebih sadis lagi, mereka jadikan kita sendiri yang meratah sesama sendiri. Kami cuba untuk jadikan artikel ini sependek yang boleh tetapi cukup haul untuk memahamkan anda tentang senario yang sepatutnya menggoncangkan anda dari tempat tidur empuk anda sendiri. Masakan kita boleh tidur lena sedang saudara kita sedang disembelih. Anak kecil sahabat kita sedang bertarung dengan genocide.

Allah dah nyatakan dalam firman-firman yang sunnah itu satu pola kehidupan yang akan berulang jika premis-premis kejadian sunnah itu berulang secara konsisten. Sebab itu Rasulallah SAW mensabdakan 2 wasiat utama iaitu Quran & Sunnah untuk dijadikan rujukan supaya kita tidak bingung, tidak sesat malah mampu menerajui dunia.

Mari kita sorot sejarah dalam konsep serangan tentera Abrahah dan beberapa pola sejarah penting dalam Islam yang selama ini sebahagian kita membacanya dalam bacaan novel. Seolah-olah sirah sejarah kenabian itu adalah satu cerita ringan untuk menidurkan anak-anak kita. Walhal sesungguhnya pada cerita itu diselitkan banyak pelajaran, mampu memberi kita banyak strategi membangun dan mempertahankan kedaulatan Ummah.

Di antara terlalu banyak penelitian tentang jihad dengan al-Qur’an, buat masa ini kami ingin sampaikan dulu kupasan fenomena 7 perkara berikut;

1. Fenomena Fir’aun Bunuh Anak Lelaki / JANTAN
2. Anak Lelaki Bani Israel yang dihanyutkan
3. Kuasa Besar / Tentera Abrahahm, Bergajah
4. Rampasan Masjid Suci Islam bakal berulang
5. Lahirnya Nabi di Tahun gajah
6. Burung Ababil dan Batu dari Neraka
7. Konsep Ulat Makan Daun

Mari kita lurut semua point di atas itu satu persatu di bawah ini…

BUNUH ANAK LELAKI / JANTAN

Pernah kami coret dalam siri artikel kami siapa itu anak lelaki. Anak lelaki adalah satu penzahiran sifat yang lasak, tegas, bijak dan kuat. Ia boleh juga disifati oleh seorang individu sehinggalah sebuah Negara yang membawa ciri-ciri RIJAL (Lelaki).

Firaun membunuh anak-anak lelaki kerana pada takwil mimpinya ada anak lelaki dari Bani Israel yang akan menggulingkannya. Ketakutan itu menyebabkan Firaun bertitah untuk dibunuh semua anak-anak lelaki dari golongan Bani Israel. Perkara ini diterjemah oleh Yahudi dan Nasrani dalam konspirasi mereka menghapuskan Islam secara besar-besaran. Pelan kemusnahan ini bukan satu cerita pelan semalam tetapi pelan yang dikayuh lebih 100 tahun dahulu.

Fikirkanlah, kita ini masih lagi nak menjaga kepentingan survival politik kita untuk 1 penggal 5 tahun. Kita sanggup menggadai agama, bangsa & negara, menfitnah, bahkan menjahanamkan apa yang ada bagi mendapatkan mandat penggal berikutnya. Mereka pula (Yahudi & Nasrani) tetap dengan visi besar mereka walaupun bertukar-tukar kepimpinan.

Penghapusan NEGARA-NEGARA LELAKI / JANTAN adalah strategi utama. Mereka berjaya dalam fasa pertama penjajahan Barat ke Negara wilayah Islam. Habis disempadan semula Nusantara yang dahulunya di bawah Kesultanan Melaka. Hingga roboh sudah Kota Melaka yang dahulunya besar, menghampar wilayah kekuasaan dari Maluku ke Madagascar, kini menjadi serpihan-serpihan kecil Negara yang tidak bersatu. Itulah empayar terkuat yang terakhir dalam kekhalifahan Uthmaniah.

Lebih berjaya lagi ialah, Melaka yang namanya saja melambangkan RAJA, dahulunya berasaskan pemerintahan berRaja, kini bukan saja tidak lagi ada RAJA, malah dari wilayah yang besar menjadi negeri yang paling kecil. Pelik bukan? Kerja siapa kah itu? Adakah generasi muda, anak-anak sekolah rendah tahu tentang itu?

Mengapa Negara Arab tidak pula mereka takluki sangat sebelum ini?

Kerana mereka tidak perlu bergegas kerana dengan berjayanya mereka memecahbelahkan fungsi gobenor Islam untuk tidak silah / melapor kepada Khalifah Islam, maka mereka secara automatik menjadi wilayah lain. Chain-of-command telah terputus dan jazirah Arab yang dahulunya dipimpin oleh khalifah terpecah sehingga mewujudkan Negara-negara moden yang kita kenali hari ini. Tanpa kerja keras menakluki pun mereka tahu perpecahan Wilayah Arab itu akan membuatkan negara itu REPUT dengan sendirinya dan MUSTAHIL UNTUK BERSATU.

Benar sungguhlah mereka telah berpecah. Jika tidak, pasti anda tidak lihat mengapa Saudi masih tidur lena atas segunung emasnya sedangkan saudara berjiran mereka sentiasa digodak keamananya. Jiran mereka menjerit kesakitan bertarung nyawa, disembelih, anak kecil di “tuba” tercungap-cungap menghadapi maut yang teramat dahsyat, tetapi mereka “Ooohhh I see (OIC)” sahaja dan teruskan kerakusan mereka menggadai Masjidilharam dan sekitarnya kepada Kapitalis Barat.

Anda lihat sahaja visual Mekah pada hari ini, berapakah hartanah yang dimiliki oleh Orang Islam? Sampaikan rumah asal kelahiran Rasulullah pun mereka hapuskan. Berapa pula hartanah yang dimiliki oleh Orang Islam Celup (tukar nama jadi Islam atau masuk Islam atas kertas bagi formality keizinan berniaga di Mekah). Menara Jam tertinggi di dunia menjadi kebanggaan dibina oleh kapitalis German dengan nilai RM110 BILLION dengan cara pajakan 25 tahun SAHAJA. Selepas itu, katanya akan diserahkan kepada King Abdul Aziz. Mari kita lihat, adakah kita memiliki Masjidilharam dalam 25 tahun dari sekarang ???

mecca-future 3468393736_8d48180a45 view-from-makkah-clock-tower

Baca cerita ini baik-baik

Pembunuhan Anak Lelaki bermula dengan Negara yang mempunyai polisi penentangan yang kuat. Mereka lakukannya sendiri. Yahudi yang mengendalikan USA membunuh legasi Saddam Hussein dan ditanam dari berita-berita yang mereka sajikan bahawa Saddam itu seorang yang jahat dan sangat zalim. Mungkin anda juga tahu Saddam Hussein itu seorang yang sangat melampau bukan?

house-of-saddam-1024

Saddam Hussein juga manusia biasa dan banyak kelemahannya. Tetapi yang membuatkan beliau terlalu dipandang buruk ialah media. Kajian kami ke atas pelajar-pelajar dari Iraq di beberapa buah Universiti mendapati 9 dari 10 pelajar mengidolakan Saddam Hussein kerana mereka tahu cerita tentang Saddam yang tidak diceritakan media antarabangsa.

Kini mahu kita tanyakan….siapa yang beritahu anda Saddam itu zalim? CNN? Aljazera? BBC? Reuters? Facebook? Twitter? Yang semuanya itu instrumen milik mereka juga

Musnahlah Iraq yang sebelum itu dilagakan dengan Iran. Iran pula kini menjadi kuasa yang diaturkan oleh USA juga. Lantas kedua-dua Negara kuat ini menjadi lemah. Perkelahian sebelum itu yang diatur antara Iraq dan Kuwait juga melemahkan Kuwait. Semuanya dibuat secara HANDS-ON oleh USA sendiri.

Ada satu lagi, Libya juga bersifat lelaki. Muammar Gaddaffi sangat lantang menyuarakan pertikaian tentang kuasa vito PBB yang sangat berat sebelah. Beliau juga dihapuskan dan Libya dipimpin oleh pemimpin yang diaturkan oleh mereka sendiri. Cerita pasal suara vito di PBB ini, jika Arab semuanya bersatu saja mereka akan ada Vito sendiri.

Muammar Ghaddafi bukanlah orang yang sempurna, tetapi beliau merupakan seorang yang lantang dalam penafian kuasa vito yang sering menindas negara-negara Islam.

Muammar Ghaddafi bukanlah orang yang sempurna, tetapi beliau merupakan seorang yang lantang dalam penafian kuasa vito yang sering menindas negara-negara Islam.

Kini mahu kita tanyakan….siapa yang beritahu anda Muammar Ghaddafi itu zalim? CNN? ALjazera? BBC? Reuters? Facebook? Twitter? Yang semuanya itu instrumen milik mereka juga

Inilah yang mereka bunuh anak-anak lelaki yang boleh menggugat program mereka seterusnya. Nusantara Islam masih tidak tahu apa yang terjadi sebenarnya di sana dan masih terus menerus mempercayai segala khabar dari instrumen media mereka sendiri (termasuk facebook). Kita juga masih terus ditiup sentimen yang membakar kita dengan sentimen JIHAD. Kita kononnya berjihad mempertahankan pihak yang BENAR (sedangkan siapa benar dan siapa salah 100% ditentukan oleh MEDIA mereka sendiri). Boleh jadi ada kita menghantar mata dan telinga kita di sana sebagai wakil media, tetapi kebanyakannya masih lagi ditangguk dari sumber yang telah mereka sediakan.

Mereka bijak bukan? Sebenarnya mereka tidak bijak..hanya kita yang masih JAHIL..!

Kini sudah habis anak lelaki yang mampu membela telah mereka lemahkan. Mereka lepaskan pula Si Tikus Berapi untuk membakar yang lain. Tikus yang telah mereka bakar lari lintang pukang ke seluruh tempat untuk membakar tempat laluan tikus berapi itu. Tikus itulah mereka namakan “Osama Laden” dan lorong tikusnya ialah Al-Qaeda. Mungkin ramai tak perasan, anda hanya kenal Osama ini dalam rakaman video mereka sendiri dan tidak pula kita lihat siapakah sebenarnya Osama ini. Meragukan juga setelah buruan bertahun-tahun dan apabila telah mampu membunuhnya, tidak pula diraikan dengan foto-foto mayat Osama itu sendiri?

Natijah dari itu, habis semua laluan-laluan tikus Al-Qaeda dan mana-mana sahaja negara yang dikatakan melindungi Osama akan digeledah dan dikacaubilaukan. Mudah kerja mereka kerana negara-negara lain hanya lihat dan kata “OOoo I See”.

Silap mata bukan? itu bukan silap mata mereka, tapi kerana BIJI mata dan mata HATI kita yang masih SILAP dan terus mahu membuta.

Membunuh anak lelaki mereka gunakan teknik hands-on. Sekarang masuk fasa MEREKA TIDAK BUNUH dengan tangan mereka. Selepas mereka kucar-kacirkan keseluruhan Tanah Arab, mereka gunakan sentimen untuk tembungkan kita sesama sendiri. Mereka tak perlu risau hari ini, Mesir berbunuh sesama sendiri malah Syria juga begitu. Negara-negara berjiran pula semuanya sedang PANAS menanti terbakar sahaja KECUALI Saudi yang masih lena dalam air-con yang sejuk.

Kita di Nusantara tidak terkecuali. Di Malaysia saja, Arab Spring berjaya meniup sentiman PANAS HATI yang meluap-luap. Ada yang berbincang kosong berkesudahan dengan tumbuk menumbuk, dalam fb tak perlu ceritalah, semua itu hanya kerana tidak sependapat. Malah ramai yang kononya bersemangat JIHAD yang extreme mula menghalalkan darah sesama kita di sini, hanya kerana tidak sependapat. Sadis bukan? Sudahnya, kita juga bunuh membunuh dan kematian-kematian itu tidak menjadikan Islam lebih kuat langsungpun.

Sila baca sampai habis termasuk part seterusnya dalam artikel bersiri ini untuk anda tahu teori konspirasi ini menurut perspektif Al-Quran dan Sunnah.

 

ANAK LELAKI YANG DIHANYUTKAN

Anak lelaki, yang dilahirkan untuk menjadi JANTAN yang dihanyutkan ke sungai sahaja yang mampu terus hidup dan kemudian menumpaskan Firaun. Anak lelaki ini pula bukan sekadar menumpaskan Firaun malah SANGAT RAPAT dengan Firaun sebagai anak angkatnya sendiri. Inilah cara yang Allah ajarkan melalui sirah nabi-nabi terdahulu.

Jangan tunjukkan kelantangan dan kelelakian membabi buta, pasti Firaun akan membunuh mereka ini. Sebaliknya, hanyutkanlah ke Sungai (satu tali arus air yang tidak putus-putus). Seperti sebelum ini kami kupaskan, air itulah analogi “Wahyu” yang tidak putus-putus. Kita telahpun punyai wahyu-wahyu itu dalam kitab yang tidak putus-putus kebijaksanaannya. Yang menjadi masalah ialah kita terputus-putus mengkajinya, Quran pula hanya buka pada bulan puasa, malam jumaat atau ada orang sakit nak mati, itu sahaja. itupun kita hanya baca surah yang sama tanpa memahami apa yang kita baca.

Telitilah dan KAJI (iqra) bukan sekadar baca-baca (tilawah) sahaja. Saban tahun kita ini asyik menang Pertandingan Musabbaqah Al-Quran tapi bab mengkaji Al-Quran secara strategik, kita gagal teruk. Bukan gagal dengan Negara Islam yang lain, tetapi kita gagal bacaan Quran kita dengan Yahudi dan Nasrani yang terlebih dahulu menggunakan kebijaksanaan Quran itu untuk memusnahkan kita.

Bangkitlah dari tidur yang panjang. Islam sudah jatuh dan perlukan kita untuk bangkitkannya dengan JIHAD YANG BESAR (dengan Al-Quran bukan dengan cara pegang Quran bertempur dengan kereta kebal. Tetapi kebijaksanaannya).

Itulah siasah Islam. Bangkit kita bukan dengan pertumpahan darah ataupun penyembelihan. Jihad kita dengan Al-Quran dan bukannya merempuh pasukan bersenjata dengan laungan takbir semata-mata tanpa siasah yang pintar bekal dari Allah. Beradalah dalam aliran sungai (wahyu) yang akan menghasilkan banyak hasil baik sehingga dengan ilmu itu kita dihanyutkan ke dalam Istana Firaun dan disayangi Firaun sebagai anaknya yang pintar.

Jika bukan siasah dari Allah, siasah siapa lagi yang mahu kita ikuti. Nabi-nabi telah lakukannya dan ia berhasil. Yang diperlukan ialah akal untuk adaptasikan metodologi Quran itu dalam membangkitkan semula Islam yang dah tumbang.

hasil Iqra
WARGA PRIHATIN

bersambung….

Perhatikan Surah 25. Al Furqaan (pembeda) agar kita mampu membezakan yang baik dari yang buruk.

51. Dan andaikata Kami menghendaki benar-benarlah Kami utus pada tiap-tiap negeri seorang yang memberi peringatan.

Note: jika Rasulullah dahulu telah lakukan, kami juga hanya cuba mengikut sunnah rasul itu, sekadar memberi peringatan.

52. Maka janganlah kamu mengikuti orang-orang kafir, dan berjihadlah terhadap mereka dengan Al Quran dengan jihad yang besar.