Wasilah untuk merasa Cinta Allah – wajib tengok

Jika kita ada masalah dan susah sangat nak mencintai Allah dan ibadat, mungkin video ini boleh membantu. Antara prinsip yang sangat menyentuh jiwa ialah, kita terlalu gembira terlonjak2 bila menghadiri tempat parti dan keraian. Tidak pula terlonjak-lonjak ketika kita berjaya sampai ke Rumah Allah atau majlis ilmu yang dicintai Allah.

Asalnya Kita Tidak Tahu adanya agama seindah Islam, sebahgian besar dari kita kita dilahirkan dalam keluarga Islam, tidak seperti mereka dari kalangan Awalul Muslimiin. MEREKA berhempas pulas, berhabis harta dan jiwa untuk mendapatkan Islam dan Iman. Mereka berlapar dan tersiksa untuk secebis petunjuk dan nikmat Iman. Ada kalangan mereka yang tidak sempat mengecapinya kerana terlebih dahulu dijemput ajal. Ada yang berkorban diri untuk kesejahteraan kita yang mewarisi nikmat itu.

Alangkah beruntungnya kita yang TIDAK MEMINTA Islam tapi Allah beri percuma, pasang siap. Berusahalah sahabat dan saudaraku sekalian. Buatlah sesuatu dengan sungguh-sungguh untuk mendaulatkan semula agama ini, yang telah kita sendiri hina dan keji, tidak melalui bibir yang sentiasa mengatakan Allah besar, Allah dan Rasul itu benar. tapi menghina pula dengan ciputnya pengorbanan kita, dengan pakaian kita, dengan perpecahan kita, dengan sembahan UTAMA terhadap pangkat dan harta. Sembahan terhadap ALLAH JADI NOMBOR DUA.

Jika Hadiah Islam yang PERCUMA tanpa usaha, tanpa di dera, tanpa kita MINTA-MINTA itu kita persia sia, pasti nanti Allah tidak sudi berikan ruang syurga bila sampai masanya kita pula yang terkial-kial, yang sangat MEMINTA-MINTA.

Admin ikut menangis terisak-isak menonton video ini. alangkah hinanya kita yang hari-hari memperlekeh banyak sekali perintah Allah, dengan terang-terang dan sesuka hati kita saja.

WARGA PRIHATIN