Teori Darwin Berbentuk Mukamat atau Mutasyabihat?

Jika anda dari kalangan sahabat bukan Islam mari fikirkan logiknya petunjuk ini. Jika anda seorang Islam tentu anda memilikki (wajib memilikki) sebuah terjemahan AlQuran, bukalah surah 5, Al-Maidah, ayat 60 dan sama sama renungkan. Kemudian sama sama kita muhasabah (hisab dan nilai status kita di mana?).

Kita lihat semula posting lama ini. Buat renungan semula sebagai minuman rohani yang menyejukkan Ramadhan kali ini..

Teori Darwin itu benar (itu adalah teori Islam yg beliau CURI). Yahudi berubah jadi BABI itu benar. Jika SEMUA ITU di lihat dalam bentuk ‘misal’ (Mutasyabihat), bukan Muhkamat (biologi & fizikalnya).

Kajian sociologi dan Psikologi ‘Asal Kejadian Manusia’, evolusi Nafsu kebinatangan, di ISLAH kan melalui amal SOLEH, menjadi insan mulia yang berakhlak tinggi.

Jika anda dari kalangan sahabat bukan Islam mari fikirkan logiknya petunjuk ini. Jika anda seorang Islam tentu anda memilikki (wajib memilikki) sebuah terjemahan Al-Quran, bukalah surah 5, Al-Mai’dah, ayat 60 dan sama sama renungkan. Kemudian sama sama kita muhasabah (hisab dan nilai status kita di mana?).

Doa selamat kami untuk semua sahabat Prihatin seluruh dunia.

Selamat berPUASA. Mari isikan masa dgn membanyakkan IQRA’ KITABAKA (KITAB RUJUKAN & KITAB AMALAN KITA SENDIRI)


Sedang dibincangkan di FB Warga Prihatin. Sila klik untuk mengikutinya. Semuga bermanfaat. Doa selamat buat seluruh sahabat prihatin sedunia.