Selamat Datang Warga Pembaca Yang ke 50000 dan 50005

00 5005b.jpegcAlhamdulillah Likers Warga Prihatin berjaya melepasi Milestone yang ke 50,000. Mari kita ucapkan selamat datang, ahlan wassahlan, marhaban buat rakan kita yang terdaftar sebagai follower yang ke 50,000 dan 50,005 seperti dalam screen shot.

Semuga kehadiran kalian dapat sama-sama memeriahkan majlis ilmu di Page ini. Semua yang kami paparkan di sini adalah bebas dan halal untuk kalian kongsikan di mana sahaja, selagi ia memenuhi tuntutan dakwah dan missi pembangunan ummah kerana Allah.

Pesan kami, berdiskusilah dengan penuh berhikmah. Jika ada perbezaan pendapat tidak mengapa, kita raikan bersama-sama sebagai sumber inspirasi kita, tetapi suarakanlah perbezaan itu dengan menghormati pendapat rakan yang lain. Amalkan toleransi dengan mengelakkan argumen yang keras. Caranya mudah sahaja, jika ada rakan yang menegur kita akibat perbezaan pendapat yang agak ketara, apatahlagi jika ada yang menyatakan keterlaluan kita, balaslah dengan berbahasa sekali dua sahaja. Jangan melayan percanggahan sahabat lain dengan meleret-leret. Itu akan menampakkan kedegilan kita.

Page ini mengamalkan toleransi dan merumus ilmu secara syuro, mencari titik persefahaman yang murni. Toleransi dan Persefahaman itu nanti yang bakal menyatukan kita untuk kekal berkasih sayang. Sebaliknya, Kami tidak suka melihat budaya debat yang lumrahnya sangat berkeras, tiada titik pertemuan antara Pencadang dan Pembangkang. “Perdebatan itu melemahkan kamu”, nasihat Allah.

Semuga kami mampu istiqomah untuk berkongsi ilmu dan pengalaman kami kepada rakan penggemar page ini atas dasar kasih sayang. Semuga kalian mendapat sedikit manafaat dari Page ini InsyaAllah. Selamat datang sekali lagi…

ADMIN – WARGA PRIHATIN.