Sama-sama Doakan Kebaikan Untuk Saudara Kita

Salah satu tanda seseorang itu kembali kepada Allah, ingin merendahkan diri ialah apabila ia mendekati anak-anak yatim, golongan asnaf dan memperbanyakkan doa dan sukakan majlis ilmu, secara private tanpa ingin dihadiri oleh mana-mana wakil media.

Pilu dan terharu dengan doa anak-anak ini terhadap YAB PM. biar siapa pun kita, biar apa pun bangsa, agama, latarbelakang politik kita, mari sama-sama kita doakan yang terbaik untuk YAB PM, demi kesejahteraan negara ini dan anak-anak yang bakal meredah kehidupan dan mewarisi kepimpinan.

Mari sama-sama kita aminkan doa anak-anak ini agar YAB PM dilimpahi bukan saja Hidayah, malah Taufik dan Inayah agar kita terpimpin dengan baik, amanah dan bijaksana. Mari kita doakan agar lebih ramai lagi pemimpin negara kita yg lain, biar dari parti mana pun mereka agar kesemuanya kembali kepada kehendak Allah untuk bersatu (ummatun wahidah), memperbanyakkan muhasabah diri, banyak beristighfar memohon ampun dan bertaubat kepada Allah agar masa depan negara ini akan menjadei lebih baik, aman dan harmoni.

Mari lembutkan hati, sama-sama berdoa dan berusaha untuk satukan semula hati-hati Pemimpin dan rakyat negara ini yg telah sangat parah pecah belahnya. Untuk umat Islam negara ini, pelajarilah, ambillah iktibar dari jutaan umat kesayangan Rasulullah saw yang terbunuh akibat dari perang saudara, yang membunuh bukan saja umat biasa yang tidak berdosa, malah para sahabat-sahabat Khulafak Ar-Rashidin dan anak cucu kesayangan Rasulullah, yang telah banyak berkorban harta dan diri sendiri membantu Rasulullah menyempurnakan kebenaran petunjuk dan agama yang kita miliki sekarang.

Allah Maha Pengampun, Maha kaya. Hentikanlah sengketa. Anak-anak memerhati penuh kebingungan,lesu dan letih. Berilah ampunan kepada sesiapa yang berdosa, kerana pendosa yang bertaubat dan kembali kepada Allah (contoh Adam) akan banyak belajar dari kesilapan dan mendekati Allah untuk meraih ilmu dan rahmatNya, adalah jauh lebih baik dan efektif, daripada malaikat yang bongkak, A.K.A Iblis.

Amiin.
Allahuakbar, Allahuakbar, Allahuakbar.

Seruan Iklhlas Warga Prihatin