Majlis rumah terbuka RPWP meriah

Majlis rumah terbuka RPWP meriah

Posted:

Majlis rumah terbuka RPWP meriah

25/12/2013 6:32pm

ANAK-ANAK yatim RPWP bergambar bersama pengunjung dari Brunei di Sg. Ramal, di sini, hari ini. – KOSMO!/Safiyana Salim


MERIAH. Lebih 1,000 pengunjung hadir bagi memeriahkan Majlis Rumah terbuka dan Karnival Jualan Amal Rumah Pengasih Warga Prihatin (RPWP) di Sungai Ramal Baru, Kajang, hari ini.

Pengasas merangkap Pengetua RPWP, Dr. Masjuki Mohd Musuri rasa bersyukur dengan sokongan yang diberikan oleh semua pihak untuk menjayakan sambutan rumah terbuka dan karnival jualan amal ini.

“Saya telah diberitahu lebih 1000 orang hadir memeriahkan program ini dan kebanyakan mereka datang dari Semenanjung Malaysia termasuk satu rombongan khas dari Brunei,” kata Masjuki.

Wakil rombongan Brunei, Hasnan Abdul Rahman, 57, berkata, pihaknya memang bercadang untuk melawat RPWP kerana alang-alang melancong di Malaysia.

“Kami telah menghubungi pihak RPWP beberapa minggu lepas untuk hadir ke rumah terbuka anjuran pihak mereka dan syukur mereka menyambut dan mempelawa kami dengan baik sekali,” ujar Hasnan yang mengetuai rombongan keluarga seramai hampir 40 orang yang mengambil kesempatan bercuti di Malaysia selama enam hari. – KOSMO!

Kredit: www.kosmo.com.my