Dua pelajar Tingkatan 3 dirogol 38 lelaki

00 rogol 38 pix_gal2Dua pelajar Tingkatan 3 dirogol 38 lelaki

BERITA HARIAN: 27 May 2014

Kuala Lumpur: Dua pelajar Tingkatan Tiga dirogol beramai-ramai oleh 38 lelaki dalam kejadian di sebuah rumah kosong di Ketereh, Kelantan sehingga kemaluan mangsa cedera.

Dalam kejadian pada 20 Mei lalu, seorang rakan lelaki mereka dipaksa menyaksikan perbuatan kejam itu oleh lelaki berusia 20 hingga 40-an terbabit.

Bagaimanapun, dua daripada suspek berjaya ditahan kelmarin dan polis sedang menjalankan gerakan besar-besaran memburu 36 lagi suspek.

00 rogol 38 pix_gal1

HARIAN METRO
Mangsa rogol ditahan reman
Oleh Siti Fatimah Hassan

Kota Bharu: Tiga lelaki dan seorang remaja perempuan yang didakwa menjadi mangsa rogol ditahan reman bagi membantu siasatan kes perkosa dua pelajar membabitkan 38 lelaki di Ketereh, Selasa lalu.
Semua suspek berusia 17 hingga 32 tahun ditahan bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan.

Remaja perempuan berusia 17 direman selama enam hari manakala tiga lagi seminggu bermula hari ini.

Perintah dikeluarkan Pendaftar Mahkamah Majistret Kota Bharu Roszita Md Saad.

Ketua Polis Daerah Asisten Komisioner Azham Othman berkata sehingga jam 10 pagi tadi, polis sudah menahan dan mengambil keterangan daripada 12 individu bagi membantu siasatan.

“Semua suspek ditahan di Kampung Hutan Pasir dan Kampung Padang Lembek.

“Polis masih lagi mengesan semua suspek lain bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan,” katanya.

 

UPDATE:

Seorang guru sekolah di Ketereh yang tidak mahu identitinya disiarkan memaklumkan admin bahawa ini adalah gejala sosial yang sudah terlalu berleluasa di kalangan pelajar sekolah menengah rendah. Sebenarnya ia awalnya berlaku ‘dengan rela’ sebelum melarat menjadi ganas.

Beliau meminta agar kami nasihatkan para ibu bapa agar ambil masa untuk membaca semua artikel berkaitan dan mengambil berat semua maklumat serta nasihat yang berkaitan gejala seks bebas di kalangan anak sekolah ini.

Melihat kronologi kejadian di mana gadis sunti berdua yang berambut perang ini menampakkan bahawa benarlah mereka ini seolah olah menyerah diri. Hanya melapur kepada pihak berkuasa apabila berlaku keganasan dan kemaluan mereka cedera.

Modus operandi sebegini bersamaan dengan terlalu banyak kajian kes (case study) yang kami jalankan di kalangan subjek yang kami tangani. Semuga ia mampu ‘membuka mata’ para ibu bapa untuk lebih memainkan peranan sebagai PENJAGA yang benar benar berfungsi dalam rumahtangga.