Animasi Al-Baqarah yang sangat mencuit hati menyentap kalbu

Selari dengan Artikel kami pagi ini tentang sapi betina (Al-Baqarah) yang menindik ego sebahagian kita yang masih merasakan kita dalam keIslaman yang tulen, sedangkan sebaliknya kita sedang dalam zaman Jahilliyah. Fahamilah, jahiliyah itu penuh kemusyrikan dan Allah katakan orang musyrik itu NAJIS. Maka, zaman Jahilliyah ialah zaman KOTOR & NAJIS untuk kita dan anak-anak kita berada di dalam sistemnya. Janganlah terasa suci sedangkan kita semua hidup dalam tong najis yang sama.Inilah sikap lembu, dan ramaiiiii.. juga yang bersikap begini. Kelakar juga tengok animasi pendek ini. Ada orang (lembu) yang tidak percaya dengan lembu satu lagi yang telah mempunyai pengalaman sehingga lembu itu mati kerana cuba membuktikan kebenaran. Selepas rakan yang pertama itu mati, yang tinggal masih nak argue lagi dengan perkara yang sama.

Pelajarannya bagi kami. Rasanya cukuplah kami memberitahu pengalaman pahit dan tersangat menyedihkan yang telah kami lalui melalui 20 keluarga founders Warga Prihatin dan juga kes-kes luar yang mendapatkan rujukan kami. Tak perlulah kami nak buktikan sangat kepada mereka yang tidak mahu percaya walaupun kami hidangkan kes sebenar beserta statistik, bahkan pengesahan ayat quran & sunnah sebagai fakta.

Bukan kami buat ini semua untuk mencari nama. Kami berkongsikan cerita-cerita kami ini untuk mewujudkan satu ruang SUCI yang sebelum ini seperti tong najis sahaja. Jika kami tidak kongsikan, ada ramai lagi masih dalam kejahilan yang kekotorannya bakal terpalit juga kepada mereka yang bersih.

Kami fikir jika sekalipun kami berjaya memperbaiki akhlak anak anak kami, mereka tetap akan terpalit juga jika kami tidak bantu masyarakat untuk sama sama membina akhlak anak anak yang bakal menjadi rakan taulan dan ipar duai anak anak kami juga.

Salam sayang untuk semua Rakan Prihatin yang mahu mengambil pelajaran. Sila bersiap untuk senyum sinis…

Sila baca Artikel penuh tentang FALSAFAH JAHILLIYAH DI SEBALIK SURAL AL-BAQARAH

WARGA PRIHATIN