Pedofil Akan Berkerumun Ke Kelantan Jika Hudud Dilaksanakan – Datuk Noor Farida Ariffin

 

Hanya kerana hukum Islam yang cuba dibawa PAS ke negeri Kelantan yang dikatakan masih samar, terutamanya membabitkan kesalahan seksual, jurucakap kumpulan 25 Melayu profesional G25 Datuk Noor Farida Ariffin berkata struktur masyarakat masih belum sesuai untuk pelaksanaan hukum Islam tersebut.

Farida berkata, sarjana Islam berpendapat terdapat banyak syarat yang perlu diambil kira sebelum hudud dilaksanakan.

“Kita perlu ada masyarakat yang adil, perbezaan antara kaya dan miskin yang sedikit, tetapi di sini antara Melayu pun ada jurang,” katanya, ketika forum “Malaysia, Kebebasan Ekonomi, dan Globalisasi” anjuran Institut Demokrasi dan Hal Ehwal Ekonomi (IDEAS) bersempena kelahiran Tunku Abdul Rahman ke-112 di Kuala Lumpur hari ini.

“Masalahnya ustaz-ustaz kampung menyebarkan mesej hudud itu undang-undang Tuhan dan kita tidak boleh persoalkan,” katanya.

Noor Farida berkata, mengambil contoh kesalahan zina,  undang-undang hudud Kelantan menolak penggunaan bukti saintifik seperti sampel DNA dan cap jari, sebaliknya hanya menerima bukti 4 saksi mata kejadian zina tersebut.

“Disebabkan mereka menggunakan bukti kurun ke-12 sebagai pembuktian untuk kes zina, menolak bukti saintifik.

“Mereka menegaskan hanya itu caranya untuk membuktikan berlakunya kejadian zina… ini tidak masuk akal,” katanya.

“Pemimpin PAS naik kereta, kapal terbang, tetapi tidak terima bukti saintifik.”

Malah, Nabi Muhammad katanya turut menganjurkan umatnya berkenaan kepentingan menuntut ilmu itu begitu tinggi.

“Nabi sendiri bersabda, tuntutlah ilmu walau ke negeri China. Jika hudud dilaksanakan di Kelantan, pesalah laku seksual kanak-kanak sudah pasti akan berkerumun di Kelantan.”

“Di sana mereka boleh rogol kanak-kanak atau orang dewasa, inilah dia hudud PAS,” katanya.

PAS dikatakan akan membentangkan Rang Undang-undang hudud dalam sesi Dewan Rakyat akan datang walaupun pemimpin parti komponen Pakatan Rakyat lain mahu ajak berbincang terlebih dahulu. Sumber: The Malaysian Insider

* * *  ULASAN  * * *

Kita fikir hentaman umum terhadap keceluparan Marina Mahathir cukup untuk dijadikan pelajaran. Rupanya ada lagi jurucakap kumpulan 25 Melayu profesional G25, Datuk Noor Farida Ariffin yang berani mengajukan pendapat yang sama. Subhanallah, alangkah beraninya mereka semua…!!

Tidakkah lebih baik jika kita yang mengaku Islam ini ramai-ramai cuba sedaya upaya untuk menerapkan hukum tuhan dalam diri dan keluarga kita dengan ikhlas dan redha. Janganlah kita lihat hudud hanya pada sudut enakmen jenayah semata-mata. Hudud itu amat luas. Ia bermula dari pendidikan sebelum penguatkuasaan.

Kami menyeru agar kita tidak mengikuti hujah dan uswah buruk wanita ini. Meletak diri dalam Group profesional, tetapi gelagat dan komentar seperti orang jahil yang cetek akalnya. Tidak pasti untuk apa dan untuk siapa sebenarnya dia bersusah payah berhujah di seminar sana sini.

Bukankah jauh lebih baik jika group ini membincangkan cadangan balas apa sahaja yang terbaik untuk memastikan tadbir urus Hudud yang baru mula nak dilaksanakan itu dapat dijalankan dengan lebih sempurna dan adil. Mengapa harus ‘menganjing’ hukum tuhan sampai begitu sekali.

Inilah hasil dari mentaliti umat yang sudah diracun 100% mindanya dengan pendidikan barat. Nak belajar sains di sana pun terpaksa bermustautin, terpaksa hidup cara barat dan ‘menyerap’ mentaliti barat. Yang dah beranak, maka anak pun sekolah di barat sementara ibubapa sambung belajar. Semuanya ‘percuma’. Mengapa percuma? kerana memang mereka mahu kita ikut mereka. Mereka mahu kita jadi jurucakap dan talibarut mereka. Pulang dari barat mula mendabik dada mengaku cerdik pandai.

Kita harap makcik ini pujuk diri sendiri untuk tunduk patuh dengan aturan hidup yang telah ditetapkan oleh al-Kholiq. Yang jelas nampak diingkarinya sampai seusia ini ialah tuntutan menutup aurat yang jelas ada dalam quran dan hadis. Keingkaran yang tak nampak macam zina, mabuk, judi, rasuah, riba’ dan lain-lain tu sila muhasabah sendirilah.

Al-quran itu bicara kebenaran dan kesucian untuk membentuk akhlak manusia. Bila diri sendiri sudah patuh perintah alQuran dari ‘Al-Kholiq’, barulah kita jadi hamba yang ‘berakhlaq’. Bila keingkaran diri sudah dibersihkan dengan mematuhi alQuran, barulah layak kita cerita dan kongsikan buah fikir tentang hukum hakam yang bersih itu. Allah SANGAT BENCI orang yang cakap tak serupa bikin (QS:61/2-3).

Mana mungkin tangan yang kotor boleh memelihara kesucian benda yang bersih.
Mana mungkin orang yang ingkar boleh mengajak orang lain patuh.

INGATLAH… INGKAR DALAM BAHASA ARAB BERMAKNA ‘KAFIR’.

Kami ulas isu ini untuk mengingatkan pembaca agar jangan mudah terpengaruh dengan hasutan orang yang jahil, ingkar dan degil seperti ini. Umat hari ini sudah cukup tenat kerana terlalu lama menggunakan hukum-hakam ciptaan sendiri. Kita perlu segera kembali kepada undang-undang sang pencipta. Generasi kita sudah lama binasa.

Tidak mengapa jika ada kelemahan dan kekurangan Hudud di sana sini di peringkat awalnya. Sebagai umat Islam, kewajiban kita ialah untuk menyokong pemerintah yang ‘sudi’ melaksanakan hukum Sang Pencipta. Tidak kira kita ‘sebulu atau tidak’ pada sudut politik, tetapi tiada kompromi dalam sudut agama.

Sekurang-kurangnya jika kita mati esok, sokongan kita itu insyaAllah dapat menjawab soalan kita dalam kubur nanti. Bakinya kita serahkan kepada golongan yang memang ‘berlumba-lumba menawarkan diri’ untuk memikul beban berat sebagai pemimpin ini. Mereka tidak sedar sebaik sahaja dilantik, sebelah kaki sudah berada dalam neraka.

Untuk Mak cik ini, kasihanilah diri anda yang sudah ‘cukup dewasa’ dari segi usia. Dengarlah perintah Allah: “Selamatkan dirimu dan ahli keluargamu dari api neraka, yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu”. Janganlah jadi manusia yang keras kepala (macam batu) terhadap perintah Allah.

Jika belum berilmu, banyakkan mendengar dan belajar dari bercakap. Jika belum mampu melaksanakan semua perintah Allah, banyakkan bermuhasabah diri, beristighfar dan memohon ampun. Jangan ditambah dosa dengan menghasut orang lain pula. Menghasut itu tabiat syaitan. Jangan jadi kerabat syaitan dengan mengikuti tabiatnya.

KESIMPULAN

Jangan jadi jumud dengan Islam. Sebelum dilaksanakan undang-undang Hudud,  pemerintah harus kerja keras menyedarkan masyarakat melalui program pendidikan dalam segala sudut sebelum melaksanakannya. Selain dari Kanun Jenayah itu, masih ada Takzir, Diyat dan Qisas dalam pekej perlaksanaannya. Pelajarilah secara kaffah (QS:2/208). Carilah ilmu. Banyakkan bertanya dari cerdik pandai sebelum mengaku diri sebagai ‘cerdik pandai’ yang ‘tak cerdik tetapi memandai-mandai’.

Jangan tunggu mati lalu minta orang doakan kita “Kembalilah ke Rahmatullah”. Jangan main agak-agak dan hidup bersangka-sangka. Syurga neraka itu boleh ditempah tiketnya. Kembalilah kepada Rahmat Allah itu sekarang. Rahmat itu berupa petunjuk Al-Quran untuk dilaksanakan sewaktu hidup(QS; 55/1-4).

“YAASIN, WALQUR’ANILHAKIIM”. (“Hai manusia (yang pelupa dan berdosa), Demi al-Qur’an Yang Menghakimi (Hakim yang bijaksana dan penuh hikmah)”.

Yakinlah kita semua untuk menjadi wakil Allah dibumi untuk BERHUKUM dengan HUKUM ALLAH. Jadilah HAKIM yang bijaksana dengan ALQURAN yang penuh HIKMAH. Ini surah Yasin yang Allah perintah kita bacakan pada orang hidup (QS: Yaasin 36/69-70) agar mampu bangkit untuk kembali melaksakan perintah Allah. Itulah hakikat kembali ke Rahmatullah. Namun, kita kini hanya bacakan Yaasin setelah mati dan tidak boleh buat apa-apa lagi. Malanglah kita…

Biasanya orang yang ‘fobia’ dengan hukum hakam, fobia dengan penguatkuasa ialah orang yang BERSALAH. Begitu jugalah orang yang takut dengan undang-undang Islam… TITIK.!!

WARGA PRIHATIN