Pembedahan Ke2 Mak Sofiah Wali Berjaya

00 PEMBEDAHAN SOFIAH
Kepada semua yang telah mendahului “pusat zakat” dalam urusan membiayai kos pembedahan Mak Sofiah Wali (seorang asnaf penjaga anak-anak Prihatin), kami ingin ucapkan jutaan terima kasih kerana Mak Sofiah selamat menjalani pembedahan lututnya pada hari Isnin baru-baru ini di PPUM. Maaf kerana kami tak update lebih awal kerana baru sehari dua ini nampak Mak Sofiah dalam keadaan stabil. Tak sampai rasa hati pula nak update selepas pembedahan terus menerus sedangkan Mak Sofiah masih dalam keadaan kesakitan yang teruk.

Ramai penderma yang prihatin tidak mengira jumlah yang anda berikan. Apapun, pembedahan Kak Sofiah kali ini adalah pembiayaan “zakat-zakat yang dizakatkan terus” kepada keperluan asnaf ini.

BERITA BAIK juga, Doktor Pakar yang menguruskan kes Mak Sofiah adalah dalam senarai 3 pakar ortopedik terbaik Malaysia dan pegawai-pegawai perubatan (dikhabarkan) kebanyakannya telah membaca CERITA SOFIAH WALI dalam posting kami sebelum ini. Mereka terkesan dengan cerita seorang asnaf yang menyerahkan keseluruhan diri dan keluarganya untuk komitmen tanpa gaji di sebuah rumah kebajikan selama lebih dari 6 tahun. Mereka berusaha atas beberapa kapasiti dalam tangan mereka untuk pembedahan kedua diusahakan pada tahun ini juga berbanding tahun hadapan.

Alhamdulillah syukur.

WARGA PRIHATIN