Alamat & Akaun Bank

ALAMAT, E-MAIL & MAKLUMAT AKAUN BANK

* * *

CAWANGAN UTAMA  (Peta dan pandu arah disertakan di bawah)

8558 Jln Pegawai, Sg Ramal Baru, 43000 Kajang, Selangor.

Phone: 03-87336533 (jarang angkat, masing-masing ada HP)

Fax : 03-80768687 (Attn: Rumah Pengasih Warga Prihatin)

* * *

SENARAI SUKARELAWAN & NO. TELEFON PERIBADI:     Sukarelawan Lelaki:

  • Nazir @Najmi – 019-5588621
  • Khalinan – 013-5858702
  • Ustaz Hamzah – 013-5858779 / 3335636
  • En Johari – 019-5588940
  • Cikgu Awang -019-5588250    
  • Hatta – 019-5588650

Sukarelawan Wanita:

  • Puan Werda (Mak Long) – 013-5858789
  • Cikgu Shakirah (Mak Ibu) – 019-5588141
  • Puan Irawanti – 013-5858460
  • Cikgu Roslina – 019-5588657
  • Puan Mariam Alias – 013-5858941
  • Puan Norhazidah – 019-6605627

* * *

Email: prihatin@live.com (Email utama – sentiasa di buka untuk semakan)

SENARAI AKAUN BANK

1.  MayBank (INI AKAUN UTAMA KAMI sebab ada kemudahan MBB2U)

NAMA AKAUN   : PRIHATIN SERVICES

BANK         : MBB, KAJANG BRANCH

NOMBOR AKAUN : 5620 2160 7398

 

2.  MayBank (UTK CEK SAJA).

NAMA  : PER KEB RMH PENGASIH WARGA PRIHATIN 2012

BANK  :  MBB KAJANG BRANCH

NOMBOR AKAUN : 562021611721

 

3.  CIMB Jika hanya CIMB sebagai pilihan. Ini adalah akaun Sukarelawan kami,

No. AKAUN    :   14670007074521

NAMA          :  JOHARI IBRAHIM

 

4. BANK ISLAM (SILA MAKLUMKAN SEBAB TIADA SEMAKAN ONLINE)

No. AKAUN   :   12092010036668

NAMA        :   PRIHATIN SERVICES

Sila maklumkan lebih awal jika untuk tujuan SEMAKAN, REKOD, AKAD dan DOA.

  * * * PETA & TUNJUK ARAH KE CAWANGAN UTAMA – KAJANG: Direction

Jika anda menggunakan GPS atau WAZE :

Cari “Jalan Pegawai” dan pilih di Sungai Ramal Baru

Jika anda dari laluan dari Kuala Lumpur atau dari arah Johor Bahru :

> Masuk ke PLUS highway arah Selatan > Keluar di Toll Kajang > Ambil SILK Highway > Selepas masuk SILK Highway kekal kiri sehingga kira-kira 3km sehingga berjumpa papantanda “Taman Kenari & Sg Ramal Baru” > Keluar di simpang kecil Taman Kenari > Selepas 100 meter belok kiri (Simpang Tiga mati) > Selepas 150 meter jumpa lagi satu simpang tiga mati, sila belok ke kiri > rumah ke3, 50 meter dari simpang terakhir, di sebelah kanan anda jumpa RPWP.

157 thoughts on “Alamat & Akaun Bank

    • Salam Linda, kami juga sebenarnya mengambil anak-anak luar untuk kami jaga dan didik. Kami bukan rumah anak yatim biasa, kami sampel komuniti kajian ketamadunan dan akhlak manusia. Anak-anak yang kita ambil itu golongan asnaf dan anak yatim yang tiada penanggungjawab. Mungkin boleh cuba di Kebajikan Masyarakat.

  1. Salam. Boleh beri GPS coordinate utk ke sini?? Teringin utk tgk sendiri cara didikan dan pembelajaran anak anak di sini. Terima kasih

    • Kami kurang pasti pula, tetapi jika guna GPS, boleh cari “Jalan Pegawai”. Akan ada beberap ajalan pegawai tetapi cari yang di Sungai Ramai Baru Kajang.

    • Salam Nor Aishah. Google map alamat, kemudian right click pada alamat di peta google map, click what’s here. Nanti di search bar google map akan keluarkan koordinat GPS. Selamat mencuba! terima kasih..:)

    • Alhamdulillah, syukur nikmat. Jangan lupa maklumkan jika ada buat transaksi kerana banyak yang kami tidak dapat kenalpasti siapa pemberi dan menjadi masalah kepada kami semasa kami di audit. Akhirnya, untuk memudahkan urusan itu, ada wang dari transaksi tanpa makluman itu tidak dapat kami gunakan langsung. Ia ada dalam akaun tetapi kami tak dapat gunakan. Takut ditanya auditor kemudian hari.

      • Assalamualaikum,

        Macamana cara nak maklumkan jika saya ada buat sumbangan dalam akaun bank RPWP? Kalau blh saya tak mahu maklumkan, tapi kalau beri sumbangan dan pihak RPWP tak dapat gunakan kerana menjadi masalah ketika diaudit, payah juga…

        • Wssalam, Jika kamu memberi, PASTI orang yang menerima itu TAHU. Yang dikatakan tidak elok ialah jika pemberi sendiri yang bagitahu orang luar untuk tujuan berbangga-bangga. Tiada salahnya jika beri dalam akaun kami dan nyatakan kepada kami transaksi itu, hanya untuk tujuan rekod dan akad.

          Kebanyakkan pemberi memang tidak mahu diwar warkan. Adakalanya kerana malu sebab dirasakan jumlah terlalu sedikit, ada yang takut terbit rasa bangga dan riak kerana jumlah yang di rasakan besar.

          Yang Allah ajarkan kami sebagai penerima adalah agar merekod dan mengakadkan setiap pemberian agar ia dapat di semak dan disahkan. Ini penting bagi memudahkan pengurusan dan mengelakkan sebarang penyelewengan.

          Soal jumlah kecil maupun besar itu bukan isunya. RM10 itu kecil bagi orang yang bergaji RM1,000, tapi besar bagi kanak-kanak 6 tahun kerana itu duit raya dia dan dia berhabis dengan apa yang dia ada. RM1,000 mungkin besar bagi orang yang bergaji RM1000, tapi terlalu kecil bagi seorang jutawan yang memilikit private jet. Itulah nilaian IKHLAS, apa yang dikatagorikan sebagai amalan yang mencapai tahap tertinggi mengikut kemampuan.

          Ikhlas ialah Nilaian all out (KHOLAS), 100% atau nilaian FITRAH (apa yang sepatutnya).

          • Saya ada buat transaksi di Maybank2U sebentar tadi. Ada emel address tak sbb lebih mudah utk saya transfer online dan masukkan emel di situ sebelum lakukan transaksi. dengan itu, si penerima emel (dr RPWP) akan dpt makluman dan mungkin boleh digunakan utk tujuan audit kelak.

      • Assalamualaikum,

        Warga admin RPWP yg dihormati.

        Sekadar makluman, saya baru bank in dari public bank jam +/-1.15 pm tadi sumbangan ikhlas buat anak2 yatim RPWP.

  2. Assalamualaikum…saya lyana. saya dpt info berkenaan RPWP dr FB ayah Orked. Saya tertarik dgn konsep RPWP. pihak tuan terima x pelajar yg bukan golongan asnaf?…saya memg tercari2 tempat sebegini utk anak2 saya. saya terharu dgn keperibadian anak2 RPWP memberi sumbangan kpd mak sofia. Tahniah pd pihak pengurusan RPWP

    • Salam Lyana, untuk daycare seperti Orked itu sebenarnya kami tak buka lagi pada orang lain. Bapa Orked ialah salah seorang pengasas rumah ini. Maka anak beliau juga adalah anak kami. Sarana kami tak mampu nak menampung kemahuan dari luar. Apapun, kami sedang berusaha dengan kederat dan bajet yang kami ada untuk kami bangunkan sendiri sarana-sarana itu. InsyaAllah kami akan buka sekolah kami setelah rumah ini siap sepenuhnya.

    • Terima kasih Lyana. Kami sedang percepatkan pembinaan kompleks. Bila sudah siap nanti kami akan beri priority kepada fan blog dan fb dulu. Keep in touch ya.

  3. As salam..sy sangat tertarik dengan cara didikan di Warga Prihatin.. saya kagum dengan pencapaian anak2 di sana..saya hendak meletakkan anak saya seperti jagaan di sana tetapi saya berada johor..tiada niatkah untuk buka cawangan di johor?

  4. Assalammualaikum. Saya cuma nak tahu jika saya boleh sumbangkan pakaian terpakai baby sbb selalunya pakaian baby tiada tempat nak terima. Akhirnya akan buang sahaja. Baju anak2 masih elok. Ada juga yg x sempat pakai anak dah besar. Saya pilih yg elok2 sahaja. InshaAllah x akan beri pakaian terbuang. Kalau sudi saya mahu hantar. Tq

    • Salam Yusnaliza, apa salahnya. Yang terbuang pun kami terima, apatahlagi yang baik-baik. Kami ada bayi seumur 6 bulan. Bulan depan bakal ada bayi baru lagi :)

  5. Alhamdulilah. Saya perlu buat appointment dulu atau boleh datang terus? Ada waktu spesifik ke yg boleh datang atau bila2 masa aje? Tq

  6. Assalamualaikum,
    Saya ingin bertanya adakah pihak tuan sudi menerima buku cerita / novel 2nd hand untuk kanak? Buku dlm keadaan yg baik & tidak koyak. Cuma anak2 saya sudah besar dan tidak sesuai dgn umurnya lg. Terima kasih..

    • Salam Irma, jika isikandugnannya adalah nilai-nilai murni dan bukan yang mempromosikan kemaksiatan atau percintaan, kami sangat berbesar hati nak menerima. Bukan takut anak-anak yang leka baca novel, takut ibu-ibu mereka di dapur yang leka baca novel :)

  7. teruja dengan keprihatinan warga RPWP… sangat tertarik dengan kehidupan warga di sana… saya ada barang2 terpakai yg masih lg elok dlm simpanan seperti pakaian… adakah ms2 yg spesifik utk sy dtg atau sy blh dtg pada bila2 masa utk penghantaran brg2…? adakah brg runcit seperti beras, dan brg2 dapur boleh juga saya hntr ke sana…?

  8. As Salam, saya dr Singapura..dan sering mengikuti perkembangan RPWP melalui facebook. Bagaimana caranya utk kami beri sumbangan kalau dr Singapura?

    • Terima kasih Rose Amad. Sila lah datang sendiri atau buka menu alamat dan Hubungi Mak Long atau Ibu Irawanty untuk temu janji untuk sebarang maklumat lanjut. Jika ingin menyumbang, No akaun juga ada di menu alamat.

      Terimakasih. Barakollah.

  9. Bagaimana cara jika saya mahu membuat jamuan makan untuk rumah warga prihatin di kajang? Apakah syarat2 nya? Berapakah jumlah anggaran keseluruhan penghuni dan penjaga? Bagaimana kalau saya mahu buat jamuan makanan sebagai rutin mingguan atau bulanan? Terima kasih.

    • Salam Haydena, boleh sahaja…benda elok siapalah kami nak mempersulitkannya. Dalam bahagian ini ada nombor2 telefon boleh sahaja uruskan call Puan Werda. Nak jadi rutin pun tak jadi salah :) Semoga Allah balas kebaikan Puan nanti.Amin

  10. Assalamualaikum, maaf sekadar bertanya, bolehkah sekiranya saya ingin mewakafkan 2 orang anak saya (umur 2-3 tahun) di rumah RPWP ini. Saya tiada masalah sekiranya dikenakan yuran atau sebarang bayaran dll. Cumanya tujuan saya hanya untuk memastikan kedua-dua anak saya mendapat didikan agama yang cukup dan sewajarnya. Maklumbalas yang positif amat saya harapkan. Terima kasih. Wassalam.

    • Salam Puan Siti Mira, kami berbesar hati sangat jika puan fikir institusi kami tempat terbaik untuk anak puan. Kami sedang berusaha keras sehingga co-founder yang siangnya saintis, siangnya CEO, siangnya boss, manager semua turun tangan bancuh konkrit menyiapkan sarana kami untuk memuatkan permintaan umum termasuk dari puan sendiri. Apapun, mari kita berbincang dengan puan menelefon Puan Werda (nombor telefon ada dalam bahagian ini juga) bagi membincangkan aspirasi dan hajat puan itu. Kami berbesar hati dan kami harap kemampuan berada bersama kami. InsyaAllah

  11. assalamualaikum wbt wkt

    subhanallah, saya sgt teruja dengan konsep yang digunapakai oleh pihak RPWP.

    apakah prosedurnya jika saya dan kawan-kawan(persendirian) ingin membuat lawatan, mungkin sharing bersma kakak-kakak IPT bersama anak-anak di sana? bolehkah? dengan siape ya sy perlu berhubung?

    semoga Allah memberkati setiap usaha RPWP dan terus ikhlaskan niat lillah :)

  12. Assalamualaikum, sy nk tnya boleh ke kalau sy bwk anak sy dtg sana untuk melawat/belajar/bermain dgn kanak2 disana? Mcm mana nak tau aktiviti kanak2 di sana? Tujuan saya ialah supaya anak saya belajar nilai2 yg baik dlm hidup seharian kita yg kian mencabar ni. Sbb sy percaya jika kita berkwn dgn org yg baik dan ada didikan agama elok la perwatakan kita dikemudian hari..in shaa allah..

    • Salam

      Kami memang terbuka untuk semua. Sudilah datang. Buka menu alamat di page ini. Hubungi Puan Werda (Mak Long) atau Irawanty utk temujanji dan perbincangan lanjut.

  13. Assalamualaikum. .saya sudah lama tertarik dgn kerja2 yg dilakukan oleh warga prihatin..di sini saya ingin bertanya ada tak kerja secara sukarela yg boleh saya isi kerana selain menyumbang tenaga dan ilmu saya juga ingin belajar sesuatu yg belum saya ketahui dari anak2 dan parents di warga prihatin?

    • Salam Cik Yan

      Kami memang sangat terbuka. Sudilah datang. Buka menu alamat di page ini. Hubungi Puan Werda (Mak Long) atau Irawanty utk temujanji dan perbincangan lanjut.

  14. Salam.sy ingin bertanya jk sy mahu menyumbang buku2 utk kanak-kanak di sini bgmn crnya. Selain itu jk sy menderma stp bulan perlu k dimaklumkn stp bulan.?

  15. Salam. boleh maklumkan bagaimana urusan sumbangan kepada RPWP boleh dilakukan? Apakah proses makluman kepada pihak RPWP selepas transfer online perlu dibuat?

    • Alaikumsalam Niaa.

      Anda cuma hantar email saja untuk maklumkan sebarang sumbangan. Dari situ jemaah amil akan menetapkan jenis akad dan melakukan akad melalui email atau sms yang anda telah maklumkan.

      Terima kasih. Barakollah.

  16. Cadangan unk memajukan riumah prihatin

    Berdasarkan perkara di atas saya Mohd Azmi bin Haji Aziz ingin mencadangkan beberapa perkara bagi memajukan rumah
    prihati itu

    1) saya cadangkan mengadakan komputer unk mereka yang berminat unk mendalami era komputer masa kini seperti grafix
    multemidia dan sebagainya dengan itu boleh menjana pendapatan rumah prihatin kita akan mengadakan beberapa kelas
    seperti sepenuh masa dari pagi hingga petang dan separuh masa dari jam 6pm hingga 9pm dengan itu dapat menambahkan
    kewangan serte menjana ekonomi rumah prihatin

    2)Disamping itu anak2 juga boleh belajat mengenai komputer dan sekaligus mereka akan mahir dalam bahasa english serta pelajarN YG LAIN

    3)saya ingin menawarkan diri saya sebagai pengajar disitu

    Saya berharap agar permohonan ini mendapat pertimba pertimbangan yang sewajarnya dari pihak Tuan

    Sekian Terima kasih

  17. saya telah membuat satu fanpage sale secara online yang bertujuan untuk berniaga sambil menderma untuk RPWP. Setiap jualan yang terhasil RM1.00 akan saya sumbangkan kepada RPWP In Sya Allah.. Fanpage adalah seperti di atas, moga2 usaha ini sedikit sebanyak dapat membantu.

    • Saya tidak setuju mana2 pihak yang menjual apa2 saja product jualan dan mengatakan RM1 sehinggalah ke berapa juta pun daripada hsil jualan akan diagihkan kepada badan2 kebajikan/rumah anak2 yatim dan sebagainya. Sudah tentu ianya akan diwar2kan samada dengan niat yg ikhlas atau ada agenda tersembunyi dan sebagainya.

      KECUALI..!!

      Modal saja yang diambil untuk pusing dan selebihnya(keuntungan penuh) adalah untuk yang berhak menerimanya. Gentle/ada berani nak buat macam tu??

      Apa jadi dengan IAKAN BAKAR SEKINCAN? Itulah modul operasi yang sehingga diwar2kan secara besar2an dimedia2 elektronik demi mencapai target atas nama berbuat kebajikan dengan sumbangan RM1 dari setiap jualan. hasilnya ?? BUNGKUSSSSss…

  18. Salam. Saya nak tau kalau saya boleh menyumbang tenaga di sana. mgkin sebagai sukarelawan sambilan atau untuk mengajar anak-anak di RPWP?

  19. Saya ada buat transaksi di Maybank2U sebentar tadi. untuk rujukan admin. semoga saya dpt menyumbang lagi dimasa2 akan datang. in sha allah akan saya praktikkan setiap bulan utk saya sumbangkan pada yg memerlukan sebagai sedekah utk anak2 yatim disana..

  20. assalamualaikum…tersentuh mbaca kisah RPWP innshaaAllah sya akan cuba myumbang cuma nak comfirm kn boleh bank in cash melalui acc maybank or transfer acc….sya xde maybank2u

  21. Assalammualaikum

    Sy hendak b’tanya, no akaun CIMB sukarelawan (Johari Ibrahim) itu masih aktif kah utk sy salurkan sumbangan kpd RPWR ini?

  22. Assalamualaikum

    Status: Successful
    Reference number: 1931146951
    Transaction date: 25 Dec 2013
    Transaction time: 07:10:02

    Untuk makluman. T. kasih.

  23. assalam…
    untuk anak2 yatim RPWR

    Reference Number 826430
    From Account 4978822225 (Savings)
    Payment Type Funds Transfer
    Beneficiary Bank Maybank
    Beneficiary Account Number 562021607398
    Beneficiary Name PRIHATIN SERVICES
    Beneficiary ID / IC No Checking Not Required
    Recipient Reference rumah pengasih
    Interbank GIRO Service Charge RM 0.10
    Amount RM 100.00
    Date/Time 03-01-2014 21:14:46
    Source PBeBank

  24. Assalammualaikum wbt

    Sumbangan ikhlas yang tidak seberapa, semoga dapat membantu.

    Transaction Transfer : 06 Jan 2014 15:48:38

  25. Assalam Admin,
    Sy ingin membuat sumbangan kpd Rumah Prihatin, boleh kah dikeluarkan resit atas nama bapa saya. Terima kasih.

  26. as salam admin…

    boleh sy tau jumlah sebenar anak yatim di pusat ini ..utk tujuan sy ingin mengadakan jamuan makan tengahari ..insyalllah

  27. salam…
    Alhamdulillah…syukur…saya ditemukan dengan RPWR. ..doakan saya dan keluarga diberi rezeki yang berkat dan halal dan dapat saaya salurkan bahagian untuk anak2 yatim..
    Doakan saya diberi ketetapan iman untuk terus bersedekah….In sha Allah…
    Untuk rujukan
    RM0.00 M2U: 3rd Party Funds Transfer – accepted on 15 Jan 2014 18:19:28. If you did NOT perform this transaction, pls call 03-58914744. TQ

  28. As salam…
    Saya telah berkahwin & mempunyai 2 org anak lelaki yg berusia 3 tahun lebih & 1 tahun lebih, saya & suami bekerja. Anak2 sudah menunjukkan sikap melawan, protes. Saya faham bhw mereka perlukan perhatian, namun bila saya dah letih cepat marah & melenting…mohon bantuan…saya teringin mengikuti program kekeluargaan yg dianjurkn oleh pihak tuan…terina kasih…

  29. Assalamualaikum…
    Nak tanya, saya masih ada simpan banyak baju dari saya kecil. Kebanyakannya masih elok. Nak buang, sayang pula. Niat nak derma, kalau saya datang dan bagi boleh?

  30. Assalamualaikum tuan/puan,

    apakah aktiviti yang dilakukan pada hari cuti Sabtu/Ahad? Adakah mereka didedahkan dengan aktiviti sampingan seperti kemahiran melukis,menjahit atau kemahiran2 lain? kerana saya amat berminit untuk membantu dari segi menambahkan ilmu pengetahun. Saya tidak mampu untuk memberi wang ringgit cuma sekiranya pihak tuan/puan ingin menambah aktiviti kegiatan kemahiran saya tidak keberatan untuk memberinya.

    • Alaikumsalam Azlan..

      Insyaallah akan dipertimbangkan. namun buat masa ini anda mungkin boleh gunakan akaun paypal syarikat Colour Of Asia Sdn Bhd yang telah diwakafkan kepada RPWP oleh pemiliknya Tuan Haji Saiful Nang.

  31. assalamualaikum…

    Saya amat gemar mgstalker page warga prihatin :)…alhamdulillah allah memberikan saya kemudahan untk mengagihkan apa yg saya perolehi (ke acc MBB, sekitar jam 1050am/23042014), setelah agak lame sy mencari mcm mane nk daptkn no acc rpwp nie. harap ianya boleh membantu, walaupn x seberapa…

  32. Assalam….sy ada buku teks sek agama terpakai yg masih elok lagi.Sy bercadang nak sedekahkan buku2 tersebut, adakah pihak tuan/puan sudi menerimanya?..

  33. Assalamualaikum WBKTH…
    Saya baru shj transfer sedikit dri sy melalui cimb akaun en.johari ibrahim…harap dapat membantu anak-anak RPWP…insha allah…jika ada lebihan rezeki…ingin skali sy infakkan setiap bulan pda anak2…

    walaupon video tersebut memperlihatkan kekejaman pda anak2 RPWP..sya yakin ada hikmah disebalik setiap yg berlaku…pasti lebih rmai hati2 manusia akan terbuka sebaik menyaksikan rkman video tersebut…semoga nsib anak2 ini akan terbela…insha allah… :)

  34. Assalamualaikum. jika saya bank-in, boleh tak kalau saya informkan (whatsapp/msg) pd mane2 sukarelawan utk mereka cek? (utk tujuan audit spt kate admin kan?). tq :)

  35. Salam. Saya ingin membayar fidyah samada dlm bentuk jamuan makan atau beras. Adakah penghuni di bwh jagaan tuan memenuhi syarat miskin atau fakir?

  36. Assalamualaikum,
    Warga prihatin tak nak apply dari lhdnm ke supaya sumbangan yg dibuat oleh para penyumbang boleh dapat pelepasan cukai?

  37. Assalamualaikum.

    Saya mewakili syarikat diminta untuk menganjurkan sesi Community Service untuk semua staf syarikat yang berjumlah anggaran 30 orang. Saya sedang mencari peluang untuk mengadakan aktiviti dengan mana-mana rumah kebajikan atau rumah anak yatim.

    Adakah possible untuk saya mengadakan sebarang aktiviti dengan Rumah Prihatin dengan membawa staf kami ke sana? Berkenaan tarikh, kami menunggu tarikh yang diberi dan kita boleh berbincang untuk lebih lanjut.

    • Alaikumsalam wbt Fauzana

      Kecil tapak tangan laman RPWP kami hamparkan. Silalah hubungi mana mana admin yang tersenarai di menu ‘alamat’ web ini. Terima kasih atas niat murni itu.

  38. Salam,

    RPWP ada kekosongan kerja? Sy hamba Allah yg sdg mencari ruang berlindung dan . Tak perlu gaji cukup kalau ada tempat tidur dan makan.

    • Alaikumsalam wbt Nia

      Kecil tapak tangan laman RPWP kami hamparkan. Silalah hubungi mana mana admin yang tersenarai di menu ‘alamat’ web ini. Terima kasih atas niat murni itu.

  39. Askm..sy telah lama bwrkahwin tetapi belum dikurniakan cahaya Mata.saya juga mencari anak yatim sebagai anak angkat kerana saya juga seorang anak yang kehilangan bapa sejak berumur dua tahun…betapa peritnya hidup Tampa ayah tidal seperti kwn2 yg lain..saya juga pernah ditempatkan di rumah anak yatim sejak berusia 11 tahun.bagi saya kemesraan bersama ibubapa dan memiliki keluarga sempurna sangat saya dambakan.saya ingin mendapatkan anak angkat dari sini kerana kagum dengan didikan di sini .saya ingin berkongsi kasih jika diberi peluang untuk menjadi ibu kepada seorang anak yatim di sini.mesej atau whatsapp saya untuk sebarang maklumbls di nombor 0126044048

  40. saya ingin memberi pakain (baju kurung) yg masih elok utk perempuan remaja / dewasa. lebih 50 pasang. saya memang bercadang utk mendermakan pakain tersebut ke WP, malangnya saya tidak berkesempatan utk berbuat demikian. saya amat berbesar hati sekiranya pihak WP dapat mengambilnya dpd saya. saya menetap di kawasan Ampang. Jika ada sukarelawan, yg menetap di KL, harap dapat luangkan masa utk mengambil baju2 tersebut atau berikan no handphone utk sy hubungi. Terima Kasih.

    • Kami masih bertungkus lumus bergotong royong membesarkan kompleks buat masa ini kerana kekurangan ruang pembelajaran dan penginapan. Untuk hari hari biasa belum upaya kami lakukan buat masa ini. Insyaallah kami cuba cari ruang untuk kem cuti sekolah. Sila hubungi Mak Long Werda 013 5858789 atau mana mana admin yang tersenarai di menu alamat web ini.

      • Adakah ada perkhidmatan untuk ambil barang yg ingin disumbangkan?jika ada blh lah jika usulkan saya nama dan no utk dihubungi bagi kawasan berdekatan dengkil dan puchong.

  41. salam,

    saya linda ingin bertanyaka di RPWP terdpat berapa orng orng kanak2 yea…
    dan saya mencari rumah kebajikan untuk suami dan saya memberi sumbangan dari segi wang ringgit mahupun barang runcit dan dengan siapa boleh saya hubungi? terima kasih…

    • alaikumsalam wbt Linda.

      Jumlah semua 119 orang. 73 daripadanya kanak-kanak. sila hubungi Mak Long Werda 013 5858789 utk maklumat tepat.

      Terima kasih.

  42. Cadangan
    Boleh scan bil eletrik dan air dan di pamirkan dekat fb dan blog ni. Boleh yg berminat buat sumbangan bayaran secara online

    Sekadar cadangan utk membantu

  43. Assalamualaikum, boleh tak sekiranya saya bersama warga pejabat saya ingin membuat sumbangan seperti barangan keperluan harian atau pakaian…

    • Alaikumsalam wbt Zahrul

      Insyaallah boleh. Pihak kami menerima apa sahaja dari orang ramai. Datanglah bersuai kenal. Hubungi mana mana admin seperti yang tersenarai di menu ALAMAT web ini sebelum datang. Terima kasih.

  44. Assalamualaikum…
    untuk anak2 yatim RPWR

    Status: Successful
    Reference number: 2044525925
    Transaction date: 06 Jun 2014 12:15:19
    Amount: RM111.00
    From Account: 151593018930
    To Open 3rd Party Account : 562021607398
    3rd Party Email Address : prihatin@live.com
    Account Holder Name : PRIHATIN SERVICES

  45. Assalamualaikum admin, sedikit sumbangan. mohon confirm jika sudah terima.
    Successful
    Reference number: 2055655830
    Transaction date: 24 Jun 2014 17:26:47

    Amount:

    From Account:

    To Open 3rd Party Account : 562021607398 Prihatin services
    3rd Party Email Address : prihatin@live.com
    Account Holder Name : PRIHATIN SERV

  46. Assalamualaikum…
    untuk warga RPWR

    Reference number: 2060310631
    Transaction date: 29 Jun 2014 07:37:09

  47. salam..saya ada nak sumbangkan perabot terpakai..benarkah pihak anda boleh datang pengambilan dirumah?..saya ada dua sofa dan satuset meja makan ikea..

  48. Assalamualaikum.. sy nk tnya jika anak luar nikah yg berumur 5thn… bolehkah dihantar utk mnjadi thfiz di sini.. bagaimana kadar bayaran ye.. sbb keluarga anak tersebut kurang berkemampuan.. brharap sgt ank luar nikah dpt jd tahfiz… spy bla da bsar die lbih memahami status diri dan faham agama.Terima Kasih.

    • Kami memang ada buat khidmat itu namun sudah penuh. Belum ada rancangan untuk luaskan lagi buat masa ini kerana tempat agak limited… insyaallah kami cuba di masa depan..

  49. Assalamualaikum.
    Saya ingin bertanya adakah di RPWR menganjurkan program untuk cuti sekolah. Saya tertarikh dengan cara didikan di RPWR dan sekiranyanya ada berapa bayaran yang dikenakan.

  50. Assalamualaikum Tuan.. saya ada koleksi lukisan dari china yang ingin diwakafkan kepada RPWP untuk tujuan jualan amal yang akan dikelola oleh RPWP. adakah boleh saya mewakafkan lukisan tersebut dalam 30 keping kerana galeri sedia ada sudah ditutup.

    • Alaikumsalam wbt Sharmil…

      Kami terima apa sahaja sumbangan orang ramai. Kami harap usaha kami boleh membuka peluang kepada ramai insan prihatin untuk dijadikan wadah amal dan ibadah. Silalah berhubung dengan mana mana admin yg tersenarai di menu alamat ini untuk urusan selanjutnya. Tuan juga boleh datang terus untuk membincangkannya dengan lebih lanjut.

      Terima kasih sekali lagi. Semuga Allah memberkati kita semua dari usaha ini.

    • Alaikumsalam wbt Hairul

      Ya ada. Sila datang sendiri untuk bersuai kenal. Boleh hubungi mana mana admin yg tesenarai di menu ALAMAT. Jika tidak dapat hadir boleh juga berhubung melalui whatsapp atau telegram.

  51. Assalamualaikum admin, ikhlas utk warga RPWR.
    Status: Successful
    Reference number: 2172838996
    Transaction date: 29 Oct 2014
    Transaction time: 10:04:51

  52. As slm. Admin, mhn sedikit info majlis program Dr Azizan di RPWPK pd hari ini 3/11/2014. Insya’Allah, ingin turut serta mnyertainya. Semoga usaha Tn2/Pn2 diberkati Allah swt & mnjd amal jariah di akhirat kelak..Aamiin.

    Anak murid IMKK2014

  53. saya niat utk sedeqahkan 10 pasang jubah kanak-kanak perempuan kepada RPWP. saya just hantar ke situ je kan? perlu maklumkan dulu pd staff di sana ke?

    • Alaikumsalam wbt Shidah..

      Sila hubungi mana mana admin yg tersenarai di menu ALAMAT di web ini. Atau terus hubungi Mak Long Werda 013 5858789.
      Terima kasih.

  54. assalamualaikum,
    saya sgt kagum dengan didikan yg pihak tuan berikan kepada anak-anak yatim di sini… saya juga mempelajari tentang tips-tips parenting yang ditunjukkan di dalam video tersebut..
    .saya mempunyai bakat dalam bidang kraftangan dan berminat untuk mengajar mereka.. adakah boleh untuk saya hadir dan mengajar mereka membuat kraftangan bersama-sama sebagai hobi?
    selain itu, saya ingin bertanya bagaimana untuk membuat sumbangan zakat di sini?

    • Alaikumsalam wbt Norlida..

      Sila hubungi mana mana admin yg tersenarai di menu ALAMAT di web ini. Atau terus hubungi Mak Long Werda 013 5858789.
      Terima kasih.

  55. Assalamualaikom,
    Tahniah kpd pihak Rpwp atas usaha yg dilakukn, konsep yg sptutnye ade di setiap isi rumah sy kira.., semoga menjdi pusat penyelidikn yg berjaya.. di sini sy ada 1 soalan.
    Blh xsekiranya sy ingin bertanya sbrg masalah dan ingin meminta pndangan atau nasihat atau cara penyelesaian berhubung isu2 sosial masa kini kepada pihak RpWp. (Melalui email)?

  56. Assalamualaikum. Saya nak berpindah rumah. Kat rumah saya ni ada beberapa perabot untuk saya berikan. Sudi ke menerimanya? Kepada siapa yg saya perlu hubungi?

    • Alaikumsalam wbt ..

      InsyaAllah boleh dan ianya amat kami syukuri. Sila hubungi mana mana admin yg tersenarai di menu ALAMAT di web ini. Atau terus hubungi Mak Long Werda 013 5858789.
      Terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>