Alamat & Kontak

image_pdf

CAWANGAN UTAMA  (Peta dan pandu arah disertakan di bawah)

  • Alamat  1:  8558 Jln Pegawai, Sg Ramal Baru, 43000 Kajang, Selangor.
  • Alamat 2 : Kompleks Kemahiran Akademi Insan Prihatin, Jalan ABIM, Desa Surada, Sg Ramal Dalam, 43000 Kajang Selangor.
  • Phone   :  03-87336533 (jarang angkat, masing-masing ada HP), 013-5858789, 013-5858779,  
  • Fax        :  03-80768687 (Attn:RPWP)
  • Email    :  prihatin@live.com  * Email utama – sila cc juga ke 2 & ke 3,

                 :  rpwp8558@gmail.com  * Email kedua – sila cc setiap kali mengirim email

                 :  raimiemas@yahoo.com  * Email ketiga – sila cc setiap kali mengirim email

SENARAI SUKARELAWAN & NO. TELEFON PERIBADI:    

Sukarelawan Lelaki:

  • Nazir @Najmi     – 019-5588621
  • Khalinan             – 013-5858702
  • Ustaz Hamzah    – 013-5858779
  • Johari                 – 019-5588940
  • Hatta                  – 019-5588650
  • Khairuddin           – 013-3557307
  • Ustaz Shauqi       – 019-2536474
  • Asyraf                 – 017-6288584
  • Saiful Nang          – 017-2267533
  • Ijad                     – 019-3518149
  • Afiq Manaf           – 018-2918833
  • Raimie                 – 019-5588508
  • Idham                  – 019-5588182
  • Harun                  – 016-6261801
  • Faez Javani          – 012-7895793

Sukarelawan Wanita:

  • Puan Werda (Mak Long)        – 013-5858789
  • Cikgu Shakirah (Mak Ibu)      – 019-5588141
  • Puan Irawanti                        – 013-5858460
  • Cikgu Roslina                       – 019-5588657
  • Puan Mariam Alias                – 013-5858941
  • Puan Norhazidah                   – 019-6605627

PETA & TUNJUK ARAH KE CAWANGAN UTAMA – KAJANG:

Jika anda menggunakan GPS atau WAZE :

Cari “Jalan Pegawai” dan pilih di Sungai Ramal Baru

Jika anda dari laluan dari Kuala Lumpur atau dari arah Johor Bahru :

  1. Masuk ke PLUS highway arah Selatan
  2. Keluar di Toll Kajang
  3. Ambil SILK Highway
  4. Selepas masuk SILK Highway kekal kiri sehingga kira-kira 3km sehingga berjumpa papantanda “Taman Kenari & Sg Ramal Baru”
  5. Keluar di simpang kecil Taman Kenari
  6. Selepas 100 meter belok kiri (Simpang Tiga mati)
  7. Selepas 150 meter jumpa lagi satu simpang tiga mati, sila belok ke kiri
  8. Rumah ke3, 50 meter dari simpang terakhir, di sebelah kanan anda jumpa RPWP.

174 Comments

  1. linda

    assamualaikum…tn/pn

    sy linda..ingin bertanya bolehkah saya ambil anak angkat di tempat ini…yang masih bayi..

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Salam Linda, kami juga sebenarnya mengambil anak-anak luar untuk kami jaga dan didik. Kami bukan rumah anak yatim biasa, kami sampel komuniti kajian ketamadunan dan akhlak manusia. Anak-anak yang kita ambil itu golongan asnaf dan anak yatim yang tiada penanggungjawab. Mungkin boleh cuba di Kebajikan Masyarakat.

      Reply
  2. Nor Aishah

    Salam. Boleh beri GPS coordinate utk ke sini?? Teringin utk tgk sendiri cara didikan dan pembelajaran anak anak di sini. Terima kasih

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Kami kurang pasti pula, tetapi jika guna GPS, boleh cari “Jalan Pegawai”. Akan ada beberap ajalan pegawai tetapi cari yang di Sungai Ramai Baru Kajang.

      Reply
    2. Mohd Firdaus

      Salam Nor Aishah. Google map alamat, kemudian right click pada alamat di peta google map, click what’s here. Nanti di search bar google map akan keluarkan koordinat GPS. Selamat mencuba! terima kasih..:)

      Reply
    3. Firdaruddin

      ini paling dekat saya boleh tolong.

      2° 59.303′, 101° 45.949′

      Reply
  3. Ruzilah Abd Malek

    Insya Allah saya cuba menyumbang sekerap yang boleh.. saya telah mulakan hari ini.

    Terima kasih

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Alhamdulillah, syukur nikmat. Jangan lupa maklumkan jika ada buat transaksi kerana banyak yang kami tidak dapat kenalpasti siapa pemberi dan menjadi masalah kepada kami semasa kami di audit. Akhirnya, untuk memudahkan urusan itu, ada wang dari transaksi tanpa makluman itu tidak dapat kami gunakan langsung. Ia ada dalam akaun tetapi kami tak dapat gunakan. Takut ditanya auditor kemudian hari.

      Reply
      1. Seorang Insan

        Assalamualaikum,

        Macamana cara nak maklumkan jika saya ada buat sumbangan dalam akaun bank RPWP? Kalau blh saya tak mahu maklumkan, tapi kalau beri sumbangan dan pihak RPWP tak dapat gunakan kerana menjadi masalah ketika diaudit, payah juga…

        Reply
        1. ADMIN (Post author)

          Wssalam, Jika kamu memberi, PASTI orang yang menerima itu TAHU. Yang dikatakan tidak elok ialah jika pemberi sendiri yang bagitahu orang luar untuk tujuan berbangga-bangga. Tiada salahnya jika beri dalam akaun kami dan nyatakan kepada kami transaksi itu, hanya untuk tujuan rekod dan akad.

          Kebanyakkan pemberi memang tidak mahu diwar warkan. Adakalanya kerana malu sebab dirasakan jumlah terlalu sedikit, ada yang takut terbit rasa bangga dan riak kerana jumlah yang di rasakan besar.

          Yang Allah ajarkan kami sebagai penerima adalah agar merekod dan mengakadkan setiap pemberian agar ia dapat di semak dan disahkan. Ini penting bagi memudahkan pengurusan dan mengelakkan sebarang penyelewengan.

          Soal jumlah kecil maupun besar itu bukan isunya. RM10 itu kecil bagi orang yang bergaji RM1,000, tapi besar bagi kanak-kanak 6 tahun kerana itu duit raya dia dan dia berhabis dengan apa yang dia ada. RM1,000 mungkin besar bagi orang yang bergaji RM1000, tapi terlalu kecil bagi seorang jutawan yang memilikit private jet. Itulah nilaian IKHLAS, apa yang dikatagorikan sebagai amalan yang mencapai tahap tertinggi mengikut kemampuan.

          Ikhlas ialah Nilaian all out (KHOLAS), 100% atau nilaian FITRAH (apa yang sepatutnya).

          Reply
          1. Mohd Zaki Harun

            Saya ada buat transaksi di Maybank2U sebentar tadi. Ada emel address tak sbb lebih mudah utk saya transfer online dan masukkan emel di situ sebelum lakukan transaksi. dengan itu, si penerima emel (dr RPWP) akan dpt makluman dan mungkin boleh digunakan utk tujuan audit kelak.

          2. ADMIN (Post author)

            Salam Mohd Zaki – Email kami masih sama dengan yang tertera di menu alamat : prihatin@live.com

            Terima kasih sekali lagi. Alhamdulillah.

          3. azmir

            m2u 24.12.13 , 01:38:35 tq

      2. hamba Allah

        saya ada menyumbang di MBB 23/12/2013 16.48pm

        Reply
        1. ADMIN (Post author)

          Salam.

          Terima kasih Salwa, akan di semak nanti dan akan Insyaallah kami hubungi semula utk tujuan akad dan doa.

          Reply
      3. mohd noor

        Assalamualaikum,

        Warga admin RPWP yg dihormati.

        Sekadar makluman, saya baru bank in dari public bank jam +/-1.15 pm tadi sumbangan ikhlas buat anak2 yatim RPWP.

        Reply
        1. ADMIN (Post author)

          Salam Mohd Noor.

          Terima kasih. Akan kami semak semula dan akadkan melalui email setelah di semak dan disahkan nanti. Alhamdulillah.

          Reply
    2. ADMIN (Post author)

      Alhamdulillah. Terima kasih Ruzilah. nanti Kami minta bah akaun check ya. kalau boleh mohon emailkan detai supaya mudah kami varify dan rekodkan.

      Reply
  4. Lyana

    Assalamualaikum…saya lyana. saya dpt info berkenaan RPWP dr FB ayah Orked. Saya tertarik dgn konsep RPWP. pihak tuan terima x pelajar yg bukan golongan asnaf?…saya memg tercari2 tempat sebegini utk anak2 saya. saya terharu dgn keperibadian anak2 RPWP memberi sumbangan kpd mak sofia. Tahniah pd pihak pengurusan RPWP

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Salam Lyana, untuk daycare seperti Orked itu sebenarnya kami tak buka lagi pada orang lain. Bapa Orked ialah salah seorang pengasas rumah ini. Maka anak beliau juga adalah anak kami. Sarana kami tak mampu nak menampung kemahuan dari luar. Apapun, kami sedang berusaha dengan kederat dan bajet yang kami ada untuk kami bangunkan sendiri sarana-sarana itu. InsyaAllah kami akan buka sekolah kami setelah rumah ini siap sepenuhnya.

      Reply
    2. ADMIN (Post author)

      Terima kasih Lyana. Kami sedang percepatkan pembinaan kompleks. Bila sudah siap nanti kami akan beri priority kepada fan blog dan fb dulu. Keep in touch ya.

      Reply
  5. siti raihana binti khamis

    As salam..sy sangat tertarik dengan cara didikan di Warga Prihatin.. saya kagum dengan pencapaian anak2 di sana..saya hendak meletakkan anak saya seperti jagaan di sana tetapi saya berada johor..tiada niatkah untuk buka cawangan di johor?

    Reply
  6. Yusnaliza Md Yusop

    Assalammualaikum. Saya cuma nak tahu jika saya boleh sumbangkan pakaian terpakai baby sbb selalunya pakaian baby tiada tempat nak terima. Akhirnya akan buang sahaja. Baju anak2 masih elok. Ada juga yg x sempat pakai anak dah besar. Saya pilih yg elok2 sahaja. InshaAllah x akan beri pakaian terbuang. Kalau sudi saya mahu hantar. Tq

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Salam Yusnaliza, apa salahnya. Yang terbuang pun kami terima, apatahlagi yang baik-baik. Kami ada bayi seumur 6 bulan. Bulan depan bakal ada bayi baru lagi 🙂

      Reply
  7. Yusnaliza Md Yusop

    Alhamdulilah. Saya perlu buat appointment dulu atau boleh datang terus? Ada waktu spesifik ke yg boleh datang atau bila2 masa aje? Tq

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      boleh datang sahaja. Tapi kalau lebih baik di atas ni ada no telefon, boleh call sahaja sesiapa untuk beritakan kehadiran 🙂

      Reply
  8. Irma hafizzah jamaluddin

    Assalamualaikum,
    Saya ingin bertanya adakah pihak tuan sudi menerima buku cerita / novel 2nd hand untuk kanak? Buku dlm keadaan yg baik & tidak koyak. Cuma anak2 saya sudah besar dan tidak sesuai dgn umurnya lg. Terima kasih..

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Salam Irma, jika isikandugnannya adalah nilai-nilai murni dan bukan yang mempromosikan kemaksiatan atau percintaan, kami sangat berbesar hati nak menerima. Bukan takut anak-anak yang leka baca novel, takut ibu-ibu mereka di dapur yang leka baca novel 🙂

      Reply
  9. aishah

    teruja dengan keprihatinan warga RPWP… sangat tertarik dengan kehidupan warga di sana… saya ada barang2 terpakai yg masih lg elok dlm simpanan seperti pakaian… adakah ms2 yg spesifik utk sy dtg atau sy blh dtg pada bila2 masa utk penghantaran brg2…? adakah brg runcit seperti beras, dan brg2 dapur boleh juga saya hntr ke sana…?

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Terima kasih Aishah. sila lah datang. Hubungi Mak Long atau Ibu Irawanty untuk temu janji.

      Reply
  10. Rose Amad

    As Salam, saya dr Singapura..dan sering mengikuti perkembangan RPWP melalui facebook. Bagaimana caranya utk kami beri sumbangan kalau dr Singapura?

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Terima kasih Rose Amad. Sila lah datang sendiri atau buka menu alamat dan Hubungi Mak Long atau Ibu Irawanty untuk temu janji untuk sebarang maklumat lanjut. Jika ingin menyumbang, No akaun juga ada di menu alamat.

      Terimakasih. Barakollah.

      Reply
  11. zamri

    Assalam, bulih ke kalo sy promosikn/hebahkn RPWP kpd saudara dan kenalan sy melalui fb?

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Apa salahnya Zamri. Kami bukan pertubuhan rahsia 🙂 InsyaAllah sama-sama kita sampaikan kebaikan.

      Reply
      1. zamri

        Terima kasih. Dgn kebenaran ini maka sy akn cuba mpromosikn RPWP. Semoga usaha ini diredhai Allah.

        Reply
  12. Haydena

    Bagaimana cara jika saya mahu membuat jamuan makan untuk rumah warga prihatin di kajang? Apakah syarat2 nya? Berapakah jumlah anggaran keseluruhan penghuni dan penjaga? Bagaimana kalau saya mahu buat jamuan makanan sebagai rutin mingguan atau bulanan? Terima kasih.

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Salam Haydena.

      sila ke menu alamat di page ini dan hubungi Mak Long Werda atau ibu Irawanty untuk urusan selanjutnya.

      Reply
    2. ADMIN (Post author)

      Salam Haydena, boleh sahaja…benda elok siapalah kami nak mempersulitkannya. Dalam bahagian ini ada nombor2 telefon boleh sahaja uruskan call Puan Werda. Nak jadi rutin pun tak jadi salah 🙂 Semoga Allah balas kebaikan Puan nanti.Amin

      Reply
  13. siti mira

    Assalamualaikum, maaf sekadar bertanya, bolehkah sekiranya saya ingin mewakafkan 2 orang anak saya (umur 2-3 tahun) di rumah RPWP ini. Saya tiada masalah sekiranya dikenakan yuran atau sebarang bayaran dll. Cumanya tujuan saya hanya untuk memastikan kedua-dua anak saya mendapat didikan agama yang cukup dan sewajarnya. Maklumbalas yang positif amat saya harapkan. Terima kasih. Wassalam.

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Salam Puan Siti Mira, kami berbesar hati sangat jika puan fikir institusi kami tempat terbaik untuk anak puan. Kami sedang berusaha keras sehingga co-founder yang siangnya saintis, siangnya CEO, siangnya boss, manager semua turun tangan bancuh konkrit menyiapkan sarana kami untuk memuatkan permintaan umum termasuk dari puan sendiri. Apapun, mari kita berbincang dengan puan menelefon Puan Werda (nombor telefon ada dalam bahagian ini juga) bagi membincangkan aspirasi dan hajat puan itu. Kami berbesar hati dan kami harap kemampuan berada bersama kami. InsyaAllah

      Reply
  14. Nurul

    assalamualaikum wbt wkt

    subhanallah, saya sgt teruja dengan konsep yang digunapakai oleh pihak RPWP.

    apakah prosedurnya jika saya dan kawan-kawan(persendirian) ingin membuat lawatan, mungkin sharing bersma kakak-kakak IPT bersama anak-anak di sana? bolehkah? dengan siape ya sy perlu berhubung?

    semoga Allah memberkati setiap usaha RPWP dan terus ikhlaskan niat lillah 🙂

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Walaikumsalam Nurul.

      sila call mak Long Werda atau Ibu Irawanty utk tujuan itu.

      terima kasih,.

      Reply
  15. Farah

    Assalamualaikum, sy nk tnya boleh ke kalau sy bwk anak sy dtg sana untuk melawat/belajar/bermain dgn kanak2 disana? Mcm mana nak tau aktiviti kanak2 di sana? Tujuan saya ialah supaya anak saya belajar nilai2 yg baik dlm hidup seharian kita yg kian mencabar ni. Sbb sy percaya jika kita berkwn dgn org yg baik dan ada didikan agama elok la perwatakan kita dikemudian hari..in shaa allah..

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Salam

      Kami memang terbuka untuk semua. Sudilah datang. Buka menu alamat di page ini. Hubungi Puan Werda (Mak Long) atau Irawanty utk temujanji dan perbincangan lanjut.

      Reply
  16. cik yan

    Assalamualaikum. .saya sudah lama tertarik dgn kerja2 yg dilakukan oleh warga prihatin..di sini saya ingin bertanya ada tak kerja secara sukarela yg boleh saya isi kerana selain menyumbang tenaga dan ilmu saya juga ingin belajar sesuatu yg belum saya ketahui dari anak2 dan parents di warga prihatin?

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Salam Cik Yan

      Kami memang sangat terbuka. Sudilah datang. Buka menu alamat di page ini. Hubungi Puan Werda (Mak Long) atau Irawanty utk temujanji dan perbincangan lanjut.

      Reply
  17. ida

    Salam.sy ingin bertanya jk sy mahu menyumbang buku2 utk kanak-kanak di sini bgmn crnya. Selain itu jk sy menderma stp bulan perlu k dimaklumkn stp bulan.?

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Salam Ida.

      Sila hubungi mak Long Werda atau Ibu Irawanty yang tersenarai di menu alamat. Terima kasih.

      Reply
  18. niaa

    Salam. boleh maklumkan bagaimana urusan sumbangan kepada RPWP boleh dilakukan? Apakah proses makluman kepada pihak RPWP selepas transfer online perlu dibuat?

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Alaikumsalam Niaa.

      Anda cuma hantar email saja untuk maklumkan sebarang sumbangan. Dari situ jemaah amil akan menetapkan jenis akad dan melakukan akad melalui email atau sms yang anda telah maklumkan.

      Terima kasih. Barakollah.

      Reply
  19. Radziah binti Othman

    insyaallah akan memberi sumbangan yang diperlukan.

    Reply
  20. mohd azmi

    Cadangan unk memajukan riumah prihatin

    Berdasarkan perkara di atas saya Mohd Azmi bin Haji Aziz ingin mencadangkan beberapa perkara bagi memajukan rumah
    prihati itu

    1) saya cadangkan mengadakan komputer unk mereka yang berminat unk mendalami era komputer masa kini seperti grafix
    multemidia dan sebagainya dengan itu boleh menjana pendapatan rumah prihatin kita akan mengadakan beberapa kelas
    seperti sepenuh masa dari pagi hingga petang dan separuh masa dari jam 6pm hingga 9pm dengan itu dapat menambahkan
    kewangan serte menjana ekonomi rumah prihatin

    2)Disamping itu anak2 juga boleh belajat mengenai komputer dan sekaligus mereka akan mahir dalam bahasa english serta pelajarN YG LAIN

    3)saya ingin menawarkan diri saya sebagai pengajar disitu

    Saya berharap agar permohonan ini mendapat pertimba pertimbangan yang sewajarnya dari pihak Tuan

    Sekian Terima kasih

    Reply
  21. Abdul Hamid

    saya telah membuat satu fanpage sale secara online yang bertujuan untuk berniaga sambil menderma untuk RPWP. Setiap jualan yang terhasil RM1.00 akan saya sumbangkan kepada RPWP In Sya Allah.. Fanpage adalah seperti di atas, moga2 usaha ini sedikit sebanyak dapat membantu.

    Reply
    1. fendijr

      Saya tidak setuju mana2 pihak yang menjual apa2 saja product jualan dan mengatakan RM1 sehinggalah ke berapa juta pun daripada hsil jualan akan diagihkan kepada badan2 kebajikan/rumah anak2 yatim dan sebagainya. Sudah tentu ianya akan diwar2kan samada dengan niat yg ikhlas atau ada agenda tersembunyi dan sebagainya.

      KECUALI..!!

      Modal saja yang diambil untuk pusing dan selebihnya(keuntungan penuh) adalah untuk yang berhak menerimanya. Gentle/ada berani nak buat macam tu??

      Apa jadi dengan IAKAN BAKAR SEKINCAN? Itulah modul operasi yang sehingga diwar2kan secara besar2an dimedia2 elektronik demi mencapai target atas nama berbuat kebajikan dengan sumbangan RM1 dari setiap jualan. hasilnya ?? BUNGKUSSSSss…

      Reply
  22. murni

    Salam. Saya nak tau kalau saya boleh menyumbang tenaga di sana. mgkin sebagai sukarelawan sambilan atau untuk mengajar anak-anak di RPWP?

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Salam Murni.

      Sila lah datang dan berjumpa dengan mak Long atau Iranwanti. Dapatkan nomb mereka di menu alamat web ini. Kalau sempat sila datang sebagai sukarelawan 24 dan 25 diesmber utk garage sale dan hari terbuka nanti.

      Reply
      1. murni

        terima kasih. insyaAllah saya akan hubungi mereka nanti.

        Reply
  23. Latifah

    Saya ada buat transaksi di Maybank2U sebentar tadi. untuk rujukan admin. semoga saya dpt menyumbang lagi dimasa2 akan datang. in sha allah akan saya praktikkan setiap bulan utk saya sumbangkan pada yg memerlukan sebagai sedekah utk anak2 yatim disana..

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Salam.

      Terima kasih latifah, akan di semak nanti dan akan kami hubungi semula utk tujuan akad dan doa.

      Reply
  24. Zihan

    Transaction date: 24 Dec 2013
    Transaction time: 13:29:08

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Salam Zihan.

      Terima kasih. Akan kami semak semula dan akadkan melalui email setelah di semak dan disahkan nanti. Alhamdulillah.

      Reply
  25. Linda Jamaudin

    assalamualaikum…tersentuh mbaca kisah RPWP innshaaAllah sya akan cuba myumbang cuma nak comfirm kn boleh bank in cash melalui acc maybank or transfer acc….sya xde maybank2u

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Alaikumsalam Linda…

      Insyaallah tak jadi masalah samada melalui mbb2u atau atm.. Terima kasih.

      Reply
  26. nadia

    Assalammualaikum

    Sy hendak b’tanya, no akaun CIMB sukarelawan (Johari Ibrahim) itu masih aktif kah utk sy salurkan sumbangan kpd RPWR ini?

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Ya betul nadia, masih aktif.

      Reply
      1. nadia

        Assalamualaikum,

        CIMB Bank – Johari Ibrahim
        date : 30/12/2013
        time : 14:36

        untuk makluman.

        Reply
  27. ASM

    Assalamualaikum

    Status: Successful
    Reference number: 1931146951
    Transaction date: 25 Dec 2013
    Transaction time: 07:10:02

    Untuk makluman. T. kasih.

    Reply
  28. Rabbani Ruzali

    Salam, sy br bank in mbb td untuk sumbangan..tq

    Reply
  29. khairil umar

    Assalamualaikum,

    CIMB – Johari Ibrahim
    date : 28/12/2013
    time : 9.28am

    untuk makluman.

    Reply
  30. Me

    Assalamualaikum, boleh ke nak jadi sukarelawan? Apa skop kerja untuk sukarelawan?

    Reply
  31. hafizuddin

    MBB
    Transaction date:1 jan 2014
    Transaction time:11:23:28

    sumbangan yang tidak seberapa,harap dapat membantu

    Reply
  32. Safinatunnajah Ahmadi

    Assalamualaikum..

    Sedikit sumbangan, moga bermanfaat. Insya allah.

    Reference No. : 90335501
    Transaction Date, Time : 03-Jan-2014 11:16:59 AM

    Reply
  33. hamba allah

    assalam…
    untuk anak2 yatim RPWR

    Reference Number 826430
    From Account 4978822225 (Savings)
    Payment Type Funds Transfer
    Beneficiary Bank Maybank
    Beneficiary Account Number 562021607398
    Beneficiary Name PRIHATIN SERVICES
    Beneficiary ID / IC No Checking Not Required
    Recipient Reference rumah pengasih
    Interbank GIRO Service Charge RM 0.10
    Amount RM 100.00
    Date/Time 03-01-2014 21:14:46
    Source PBeBank

    Reply
  34. Hamba Allah

    Assalammualaikum wbt

    Sumbangan ikhlas yang tidak seberapa, semoga dapat membantu.

    Transaction Transfer : 06 Jan 2014 15:48:38

    Reply
  35. hamba allah

    sy bercadang unk mereka hiasan dalaman di rumah pengasih unk menceriakan suasana n bg keselesaan bg penghuni

    sekian terima kasih

    Reply
  36. ZAINAH BINTI KASSIM

    Assalam Admin,
    Sy ingin membuat sumbangan kpd Rumah Prihatin, boleh kah dikeluarkan resit atas nama bapa saya. Terima kasih.

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Alaikumsalam wbt Zainah.

      Insyaallah boleh. Tiada masalah untuk itu.

      Reply
  37. hamba Allah

    as salam admin…

    boleh sy tau jumlah sebenar anak yatim di pusat ini ..utk tujuan sy ingin mengadakan jamuan makan tengahari ..insyalllah

    Reply
  38. cikgu noor azura

    salam…
    Alhamdulillah…syukur…saya ditemukan dengan RPWR. ..doakan saya dan keluarga diberi rezeki yang berkat dan halal dan dapat saaya salurkan bahagian untuk anak2 yatim..
    Doakan saya diberi ketetapan iman untuk terus bersedekah….In sha Allah…
    Untuk rujukan
    RM0.00 M2U: 3rd Party Funds Transfer – accepted on 15 Jan 2014 18:19:28. If you did NOT perform this transaction, pls call 03-58914744. TQ

    Reply
  39. Maspupah Mohamad

    Assalammualaikum..

    Tuan,
    Sumbangan ikhlas 🙂

    Reference number: 1957627451
    Transaction date: 05 Feb 2014
    Transaction time: 11:56:22

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Alaikumsalam wbt .

      Boleh tak emailkan ke prihatin@live.com atau inbox ke admin fb prihatin jumlah dan nama penuh pemberi untuk urusan rekod, akad dan doanya.

      Terima kasih.

      Reply
  40. hidayah

    As’salam admin, kenapa tiada sesiapa membalas emel sy ya??

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Alaikumsalam wbt.

      Maaf Hidayah. Boleh tak emailkan sekali lagi ke prihatin@live.com atau inbox ke admin fb prihatin. Samada email tu tidak sampai atau terlepas pandang.

      Terima kasih.

      Reply
      1. hidayah

        salam admin, da tiga (3) emel saya hantar, dan masih tiada sebarang jawapan…

        Reply
        1. ADMIN (Post author)

          cuba email ke prihatin@live.com betul kan?

          Reply
  41. anisa

    assalamualaikum,
    sumbangan seikhlas hati.semoga usaha anda semua dipermudahkan-Nya.amin.
    07 FEB 2014, FRI,18:15.

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Alaikumsalam wbt Anisa.

      Boleh tak emailkan ke prihatin@live.com atau inbox ke admin fb prihatin jumlah dan nama penuh pemberi untuk urusan rekod, akad dan doanya.

      Terima kasih.

      Reply
  42. nor azlina binti kamis

    saya telah membuat sumbangan melalui bank islam pada 11.02.2014 number transcation 350846…hubungi saya jika ada sebarang masalah melalui email
    ina_tazul@yahoo.com

    Reply
  43. Maslawati binti masri

    As salam…
    Saya telah berkahwin & mempunyai 2 org anak lelaki yg berusia 3 tahun lebih & 1 tahun lebih, saya & suami bekerja. Anak2 sudah menunjukkan sikap melawan, protes. Saya faham bhw mereka perlukan perhatian, namun bila saya dah letih cepat marah & melenting…mohon bantuan…saya teringin mengikuti program kekeluargaan yg dianjurkn oleh pihak tuan…terina kasih…

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      salam puan, datanglah ke sini dan kita berbincang. Kerosakan hari ini bermula semalam. Yang penting kita cekap memerhati tanda dan bertindak

      Reply
  44. Bashirah

    salam. maaf, saya nak tanya, boleh ke kalau saya nak menyumbang tenaga dan menjadi sukarelawan RPWP? terima kasih.

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Alaikumsalam wbt.

      Silalah berhubung dengan mana mana admin kami. senarai ada di menu alamat web ini.

      Terima kasih.

      Reply
  45. kaknuna

    assalamualaikum..saya ade email WP atas sedikit sumbangan tadi. kiimsalam kat adik2 WP ya!! 🙂

    Reply
  46. Jie

    Assalamualaikum…
    Nak tanya, saya masih ada simpan banyak baju dari saya kecil. Kebanyakannya masih elok. Nak buang, sayang pula. Niat nak derma, kalau saya datang dan bagi boleh?

    Reply
  47. AISHAH BEE BINTI HAJI ARUDIN

    Assalamualaikum tuan/puan,

    apakah aktiviti yang dilakukan pada hari cuti Sabtu/Ahad? Adakah mereka didedahkan dengan aktiviti sampingan seperti kemahiran melukis,menjahit atau kemahiran2 lain? kerana saya amat berminit untuk membantu dari segi menambahkan ilmu pengetahun. Saya tidak mampu untuk memberi wang ringgit cuma sekiranya pihak tuan/puan ingin menambah aktiviti kegiatan kemahiran saya tidak keberatan untuk memberinya.

    Reply
  48. AZLAN

    Assalam, boleh tolong setup akaun paypal (percuma)? sebab kami yg di luar Malaysia susah nak transfer guna akaun bank sini. jzkk

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Alaikumsalam Azlan..

      Insyaallah akan dipertimbangkan. namun buat masa ini anda mungkin boleh gunakan akaun paypal syarikat Colour Of Asia Sdn Bhd yang telah diwakafkan kepada RPWP oleh pemiliknya Tuan Haji Saiful Nang.

      Reply
  49. azlinda

    Assalamualaikum,

    Saya baru sahaja bank in sedikit sumbangan ke dalam akaun maybank hari ini 22/4/14 jam 2.45 ptg.

    Reply
  50. Shima A.Rahman

    assalamualaikum…

    Saya amat gemar mgstalker page warga prihatin :)…alhamdulillah allah memberikan saya kemudahan untk mengagihkan apa yg saya perolehi (ke acc MBB, sekitar jam 1050am/23042014), setelah agak lame sy mencari mcm mane nk daptkn no acc rpwp nie. harap ianya boleh membantu, walaupn x seberapa…

    Reply
  51. Siti aminah Muhd sidek

    Assalam….sy ada buku teks sek agama terpakai yg masih elok lagi.Sy bercadang nak sedekahkan buku2 tersebut, adakah pihak tuan/puan sudi menerimanya?..

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Insyaallah Siti Aminah Muhd Sidek… kami amat mengalu alukannya.

      Reply
  52. nurain

    Assalamualaikum WBKTH…
    Saya baru shj transfer sedikit dri sy melalui cimb akaun en.johari ibrahim…harap dapat membantu anak-anak RPWP…insha allah…jika ada lebihan rezeki…ingin skali sy infakkan setiap bulan pda anak2…

    walaupon video tersebut memperlihatkan kekejaman pda anak2 RPWP..sya yakin ada hikmah disebalik setiap yg berlaku…pasti lebih rmai hati2 manusia akan terbuka sebaik menyaksikan rkman video tersebut…semoga nsib anak2 ini akan terbela…insha allah… 🙂

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Alaikumsalam wbt Nurain.

      Sodaqollah, sodaqorasulullah. memang benar sekali ..

      Reply
  53. Nurul

    Assalamualaikum. jika saya bank-in, boleh tak kalau saya informkan (whatsapp/msg) pd mane2 sukarelawan utk mereka cek? (utk tujuan audit spt kate admin kan?). tq 🙂

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Alaikumsalam Nurul.

      Nombor telefon semua ada di menu alamat kalau nak guna msg fone atau WA.

      Reply
  54. Anna

    Salam. Saya ingin membayar fidyah samada dlm bentuk jamuan makan atau beras. Adakah penghuni di bwh jagaan tuan memenuhi syarat miskin atau fakir?

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Insyaallah Anna. Sila hubungi admin di menu alamat.

      Reply
  55. nurlela.samsudin

    assalaualaikum….teringin nak buat derma ada tpi bagaimana?….ada no accaunt untuk mybank?

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Sila klik menu alamat di atas page ni.

      Reply
  56. Nordiana

    Assalamualaikum,
    Warga prihatin tak nak apply dari lhdnm ke supaya sumbangan yg dibuat oleh para penyumbang boleh dapat pelepasan cukai?

    Reply
  57. hafizuddin

    Sedikit sumbangan
    MBB
    Transaction date: 11 May 2014
    Transaction time:13:52:37

    Harap maklum

    Reply
  58. Fauzana

    Assalamualaikum.

    Saya mewakili syarikat diminta untuk menganjurkan sesi Community Service untuk semua staf syarikat yang berjumlah anggaran 30 orang. Saya sedang mencari peluang untuk mengadakan aktiviti dengan mana-mana rumah kebajikan atau rumah anak yatim.

    Adakah possible untuk saya mengadakan sebarang aktiviti dengan Rumah Prihatin dengan membawa staf kami ke sana? Berkenaan tarikh, kami menunggu tarikh yang diberi dan kita boleh berbincang untuk lebih lanjut.

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Alaikumsalam wbt Fauzana

      Kecil tapak tangan laman RPWP kami hamparkan. Silalah hubungi mana mana admin yang tersenarai di menu ‘alamat’ web ini. Terima kasih atas niat murni itu.

      Reply
  59. nia

    Salam,

    RPWP ada kekosongan kerja? Sy hamba Allah yg sdg mencari ruang berlindung dan . Tak perlu gaji cukup kalau ada tempat tidur dan makan.

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Alaikumsalam wbt Nia

      Kecil tapak tangan laman RPWP kami hamparkan. Silalah hubungi mana mana admin yang tersenarai di menu ‘alamat’ web ini. Terima kasih atas niat murni itu.

      Reply
  60. ima

    Askm..sy telah lama bwrkahwin tetapi belum dikurniakan cahaya Mata.saya juga mencari anak yatim sebagai anak angkat kerana saya juga seorang anak yang kehilangan bapa sejak berumur dua tahun…betapa peritnya hidup Tampa ayah tidal seperti kwn2 yg lain..saya juga pernah ditempatkan di rumah anak yatim sejak berusia 11 tahun.bagi saya kemesraan bersama ibubapa dan memiliki keluarga sempurna sangat saya dambakan.saya ingin mendapatkan anak angkat dari sini kerana kagum dengan didikan di sini .saya ingin berkongsi kasih jika diberi peluang untuk menjadi ibu kepada seorang anak yatim di sini.mesej atau whatsapp saya untuk sebarang maklumbls di nombor 0126044048

    Reply
  61. Maria

    saya ingin memberi pakain (baju kurung) yg masih elok utk perempuan remaja / dewasa. lebih 50 pasang. saya memang bercadang utk mendermakan pakain tersebut ke WP, malangnya saya tidak berkesempatan utk berbuat demikian. saya amat berbesar hati sekiranya pihak WP dapat mengambilnya dpd saya. saya menetap di kawasan Ampang. Jika ada sukarelawan, yg menetap di KL, harap dapat luangkan masa utk mengambil baju2 tersebut atau berikan no handphone utk sy hubungi. Terima Kasih.

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      wslm…

      Sila hubungi Mak Long Werda 013 5858789 atau mana mana admin yang tersenarai di menu alamat web ini.

      Reply
  62. Muhammad Danishy

    Ingin bertanya sekiranya ada myediakan kelas atau didikan untuk kanak2 yg masih berkeluarga.

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Kami masih bertungkus lumus bergotong royong membesarkan kompleks buat masa ini kerana kekurangan ruang pembelajaran dan penginapan. Untuk hari hari biasa belum upaya kami lakukan buat masa ini. Insyaallah kami cuba cari ruang untuk kem cuti sekolah. Sila hubungi Mak Long Werda 013 5858789 atau mana mana admin yang tersenarai di menu alamat web ini.

      Reply
      1. Muhammad Danishy

        Adakah ada perkhidmatan untuk ambil barang yg ingin disumbangkan?jika ada blh lah jika usulkan saya nama dan no utk dihubungi bagi kawasan berdekatan dengkil dan puchong.

        Reply
  63. linda

    salam,

    saya linda ingin bertanyaka di RPWP terdpat berapa orng orng kanak2 yea…
    dan saya mencari rumah kebajikan untuk suami dan saya memberi sumbangan dari segi wang ringgit mahupun barang runcit dan dengan siapa boleh saya hubungi? terima kasih…

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      alaikumsalam wbt Linda.

      Jumlah semua 119 orang. 73 daripadanya kanak-kanak. sila hubungi Mak Long Werda 013 5858789 utk maklumat tepat.

      Terima kasih.

      Reply
  64. ahmad

    Saya ingin bertanya, adakah terdapat perkhidmatan awam seperti bas untuk ke alamat di atas ?

    Reply
  65. Abg Yee

    Cadangan
    Boleh scan bil eletrik dan air dan di pamirkan dekat fb dan blog ni. Boleh yg berminat buat sumbangan bayaran secara online

    Sekadar cadangan utk membantu

    Reply
  66. Zahrullail bin Baharin

    Assalamualaikum, boleh tak sekiranya saya bersama warga pejabat saya ingin membuat sumbangan seperti barangan keperluan harian atau pakaian…

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Alaikumsalam wbt Zahrul

      Insyaallah boleh. Pihak kami menerima apa sahaja dari orang ramai. Datanglah bersuai kenal. Hubungi mana mana admin seperti yang tersenarai di menu ALAMAT web ini sebelum datang. Terima kasih.

      Reply
  67. Ain Amanda

    sedikit sumbangan di buat sekitar jam 10:41 pg tadi

    Reply
  68. RoslanMJ

    Sedikit sumbangan (11.21 am) dari ibu saya, diniatkan untuk arwah ayah saya.

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Salam En Roslan

      Mohon jasabaik emailkan ke prihatin@live.com notifikasi sebenar untuk memudahkan kami mengesan, merekod, akad dan mendoakan dengan lebih sempurna.

      Terima kasih.

      Reply
  69. Siti Zainap Hussin

    Assalamualaikum…
    untuk anak2 yatim RPWR

    Status: Successful
    Reference number: 2044525925
    Transaction date: 06 Jun 2014 12:15:19
    Amount: RM111.00
    From Account: 151593018930
    To Open 3rd Party Account : 562021607398
    3rd Party Email Address : prihatin@live.com
    Account Holder Name : PRIHATIN SERVICES

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      SALAM SITI:

      Sudah kami akadkan di email Harap maklumkan jika tidak menerimanya. Mardhotillah.

      Reply
  70. Nor Faizah Abdul Hamid

    Assalamualaikum admin, sedikit sumbangan. mohon confirm jika sudah terima.
    Successful
    Reference number: 2055655830
    Transaction date: 24 Jun 2014 17:26:47

    Amount:

    From Account:

    To Open 3rd Party Account : 562021607398 Prihatin services
    3rd Party Email Address : prihatin@live.com
    Account Holder Name : PRIHATIN SERV

    Reply
  71. Nazia

    Sy ada membuat transaction sumbangan untuk warga prihatin. Sila semak. Terima Kasih

    Reply
  72. Siti Zainap Hussin

    Assalamualaikum…
    untuk warga RPWR

    Reference number: 2060310631
    Transaction date: 29 Jun 2014 07:37:09

    Reply
  73. Sarifah Mat Jusoh

    Assalamualaikum… sy dah email maklumat sumbangan kat prihatin@live.com. mohon semakan. Tq.

    Reply
  74. azwan

    salam..saya ada nak sumbangkan perabot terpakai..benarkah pihak anda boleh datang pengambilan dirumah?..saya ada dua sofa dan satuset meja makan ikea..

    Reply
  75. yumi

    Assalamualaikum.. sy nk tnya jika anak luar nikah yg berumur 5thn… bolehkah dihantar utk mnjadi thfiz di sini.. bagaimana kadar bayaran ye.. sbb keluarga anak tersebut kurang berkemampuan.. brharap sgt ank luar nikah dpt jd tahfiz… spy bla da bsar die lbih memahami status diri dan faham agama.Terima Kasih.

    Reply
  76. puja

    nk tanya bole ke kita hntr anak2 utk di jaga pada waktu bekerja, sekaligus utk mendidik anak2 kami. lps bekerja kami ambil anak2..boleh ke?

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Kami memang ada buat khidmat itu namun sudah penuh. Belum ada rancangan untuk luaskan lagi buat masa ini kerana tempat agak limited… insyaallah kami cuba di masa depan..

      Reply
  77. noorliza

    Assalamualaikum.
    Saya ingin bertanya adakah di RPWR menganjurkan program untuk cuti sekolah. Saya tertarikh dengan cara didikan di RPWR dan sekiranyanya ada berapa bayaran yang dikenakan.

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Alaikumsalam noorliza…

      Memang biasanya ada, tetapi cuti pendek kali ini tidak ada sebab kami ada majlis besar sept 16 nanti.

      Reply
  78. sharmil zainuddin

    Assalamualaikum Tuan.. saya ada koleksi lukisan dari china yang ingin diwakafkan kepada RPWP untuk tujuan jualan amal yang akan dikelola oleh RPWP. adakah boleh saya mewakafkan lukisan tersebut dalam 30 keping kerana galeri sedia ada sudah ditutup.

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Alaikumsalam wbt Sharmil…

      Kami terima apa sahaja sumbangan orang ramai. Kami harap usaha kami boleh membuka peluang kepada ramai insan prihatin untuk dijadikan wadah amal dan ibadah. Silalah berhubung dengan mana mana admin yg tersenarai di menu alamat ini untuk urusan selanjutnya. Tuan juga boleh datang terus untuk membincangkannya dengan lebih lanjut.

      Terima kasih sekali lagi. Semuga Allah memberkati kita semua dari usaha ini.

      Reply
  79. hairul

    salam admin.
    adakah RPWP menerima zakat dari org persendirian? jika ada, bagaimana
    t kasih

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Alaikumsalam wbt Hairul

      Ya ada. Sila datang sendiri untuk bersuai kenal. Boleh hubungi mana mana admin yg tesenarai di menu ALAMAT. Jika tidak dapat hadir boleh juga berhubung melalui whatsapp atau telegram.

      Reply
  80. kal

    Assalamualaikum admin, ikhlas utk warga RPWR.
    Status: Successful
    Reference number: 2172838996
    Transaction date: 29 Oct 2014
    Transaction time: 10:04:51

    Reply
  81. khairul

    Assalam, sy seorang peniaga kedai tyre…ingin dptkan sport rim second hand

    Reply
  82. Hazri-AlBaghdadi Nilai

    As slm. Admin, mhn sedikit info majlis program Dr Azizan di RPWPK pd hari ini 3/11/2014. Insya’Allah, ingin turut serta mnyertainya. Semoga usaha Tn2/Pn2 diberkati Allah swt & mnjd amal jariah di akhirat kelak..Aamiin.

    Anak murid IMKK2014

    Reply
  83. shidah

    saya niat utk sedeqahkan 10 pasang jubah kanak-kanak perempuan kepada RPWP. saya just hantar ke situ je kan? perlu maklumkan dulu pd staff di sana ke?

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Alaikumsalam wbt Shidah..

      Sila hubungi mana mana admin yg tersenarai di menu ALAMAT di web ini. Atau terus hubungi Mak Long Werda 013 5858789.
      Terima kasih.

      Reply
  84. norlida

    assalamualaikum,
    saya sgt kagum dengan didikan yg pihak tuan berikan kepada anak-anak yatim di sini… saya juga mempelajari tentang tips-tips parenting yang ditunjukkan di dalam video tersebut..
    .saya mempunyai bakat dalam bidang kraftangan dan berminat untuk mengajar mereka.. adakah boleh untuk saya hadir dan mengajar mereka membuat kraftangan bersama-sama sebagai hobi?
    selain itu, saya ingin bertanya bagaimana untuk membuat sumbangan zakat di sini?

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Alaikumsalam wbt Norlida..

      Sila hubungi mana mana admin yg tersenarai di menu ALAMAT di web ini. Atau terus hubungi Mak Long Werda 013 5858789.
      Terima kasih.

      Reply
  85. Siti Norhidayati

    Assalamualaikom,
    Tahniah kpd pihak Rpwp atas usaha yg dilakukn, konsep yg sptutnye ade di setiap isi rumah sy kira.., semoga menjdi pusat penyelidikn yg berjaya.. di sini sy ada 1 soalan.
    Blh xsekiranya sy ingin bertanya sbrg masalah dan ingin meminta pndangan atau nasihat atau cara penyelesaian berhubung isu2 sosial masa kini kepada pihak RpWp. (Melalui email)?

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Alaikumsalam wbt. Silakan Siti.

      Reply
  86. insan

    Assalamualaikum. Saya nak berpindah rumah. Kat rumah saya ni ada beberapa perabot untuk saya berikan. Sudi ke menerimanya? Kepada siapa yg saya perlu hubungi?

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Alaikumsalam wbt ..

      InsyaAllah boleh dan ianya amat kami syukuri. Sila hubungi mana mana admin yg tersenarai di menu ALAMAT di web ini. Atau terus hubungi Mak Long Werda 013 5858789.
      Terima kasih.

      Reply
  87. Mohd zaidie bin astawi

    Salam,bleh x sye dtng jmpe dgn salah seorang anak anak d RPWP ? Sye xde adik dan sye nk sngat mmpunyai seorang adik. Klu bleh,hubungi sye 0168483216

    Reply
  88. Saiton Saleh

    Assalamualaikum…

    Saya merupakan pelajar tahun akhir yang akan menamatkan pengajian hujung tahun ini (2015)In shaa Allah. Saya mengambil jurusan linguistik Bahasa Melayu. Saya berminat untuk menjadi sukarelawan di RPWP.Saya boleh menyumbang sebagai tenaga pengajar kepada anak-anak di RPWP. Untuk merealisasikan niat saya ini, siapa yang perlu saya hubungi?

    Reply
  89. Norakhmar Bt Osman

    assalamualaikum,
    saya sgt kagum dengan didikan yg pihak tuan berikan kepada anak-anak RPWP..
    saya mempunyai hasrat ingin diutarakan kepada RPWP..adakah boleh sekiranya anak saya berusia 5thun dihantar untuk mengikuti program dia RPWP sepnjg cuti sekolah tahun ini..

    Reply
  90. Norakhmar Bt Osman

    assalamualaikum,
    saya mempunyai hasrat ingin diutarakan kepada RPWP..adakah boleh sekiranya anak saya berusia 5thun dihantar untuk mengikuti program dia RPWP sepnjg cuti sekolah tahun ini..

    Reply
  91. noriah

    assalamualaikum,
    saya inign bertanya boleh tak saya dan rakan-rakan mengadakan sesi lawatan ke WP untuk memperlajari cara tarbiah/asuhan WP untuk penghuninya? bagaimana prosedur lawatan tsb dan dengan siapakah saya boleh hubungi untuk berbincang mengenai lawatan yg ingin dijalankan?

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Walaikumsalam… silakan. Boleh berhubung dengan mak long werda 013 5858789. Terima kasih.

      Reply
  92. Hamba Allah

    As Salam…

    Bolehkah saya menyumbang ke RPWP dengan niat membayar sebahagian zakat pendapatan saya..?

    Terima kasih

    Reply
  93. mohamad fauzi hj abdullah

    salam tuan. saya ada sebuah ofis yg serba lengkap terletak di lembah jaya ampang. sebelum ini tempattu saya jadikan pusat tuisyen yg saya beri percuma untuk anak2 yatim dan asnaf. sekarang saya dah berpindah ke perak. kos untuk saya buat tempatni antara sekitar rm60k, jadi kalau pihak tuan berminat untuk memilikinya saya hanya tolak dgn harga yg murah iaitu rm19k shj. sangat sesuai utk aktiviti spt yg tuan jalankan. kemudahan lengkap dan gambar, saya akan emailkan kalau pihak tuan berminat @ boleh wsap kpd saya 011 23152014.
    Untuk makluman tuan boleh buat new agrement dgn owner sewanya pula hanya rm1200 (insyaallah boleh minta kurangkan sewa dgn owner) sahaja sebulan. hanya ini yg saya mampu utk bantu kembangkan rangkaian kebajikan yg pihak tuan jalankan. tk

    Reply
  94. aliaasyz

    Assalamualaikum, saya ingin bertanya, boleh jika saya bekerja atau terlibat dlm menjaga adik2 di RPWP ini? adakah terdapat syarat2 tertentu yang melayakkan seseorg menjaga atau bekerja di sini?

    Reply
  95. Atiqah

    Assalamualaikum..

    Saya dr Klang. Sedang mencari mana2 rumah kebajikan utk saya sedekahkn perabot2 rumah kerana saya hendak berpindah. Sudikah pihak Prihatan Service dtg mengambil perabot2 saya krn saya alami kesukaran utk mencari dan menghantar perabot2 rumah saya ke pusat yg bersesuaian. Andai pihak tuan/puan rada terlalu tak mengapa, sila bagi maklum balas pd saya ye.

    Sekian dahulu. Terima kasih

    Zuraida bt. Mohamed Idris
    012-699 4458

    Reply
  96. sasrida

    Assalamulaikum para pendidik warga perihatin, saya berminat mendaftar anak lelaki saya menerima pendidikan disini, bagaimana cara untuk mendaftar , saya menetap dijohr bahru.

    Reply
  97. Fay Stephen

    Salam,boleh tak pelajar dari Mahsa dan Lincoln datang untuk membuat sukarelawan(aktiviti kolaborasi) ?

    tq

    Reply
    1. admin

      Wasalam.
      insyallah tiada masalah.
      boleh hubungi terus sukarelawan kami di talian
      Pn. Miza 019 558 8467
      Maklong 013 585 8789

      Reply
  98. Farah aziz

    Assalamualaikum, kami berminat untuk menyumbangkan meja belajar dan buku motivasi berbentuk islamik yg masih elok dan cantik untuk anak2 di pusat ini.. dengan siapa kami perlu berurusan ya untuk pergi ke sana? Kami sekeluarga tinggal di semenyih. Kalau boleh contact kami di 0122652773(Farah)

    Reply
    1. ADMIN (Post author)

      Wslm. InsyaALLAH… Boleh saja hubungi mana mana admin yang tersenarai.

      Reply
  99. haizat

    Bole sya nak tahu senarai di dalam rumah ank yatim nie??? Bole ke kmi pljr kolej icoop melakukan kerja kesukarelaan???

    Reply
    1. admin

      Wasalam.
      insyallah tiada masalah.
      boleh hubungi terus sukarelawan kami di talian
      Maklong 013 585 8789

      Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pengesahan Pengguna *